Una ONG danesa llença una campanya que demana a la ciutadania protegir-se per evitar càncers de pell

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Mikael Bertelsen, presentador de la campanya. Font: Youtube
Plat típic d'un dels cinc països del vídeo. Font: Youtube
Ciutadà danès protegint-se del sol a l'anunci. Font: Youtube

Una ONG danesa llença una campanya que demana a la ciutadania protegir-se per evitar càncers de pell

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

"Help de Dane" és una divertida iniciativa per a una causa seriosa. L’objectiu és recordar als viatgers la protecció de la pell contra el sol quan visiten destinacions turístiques.

Anar a països càlids i gaudir de la llum del sol s’ha convertit en una pràctica habitual entre la ciutadania danesa, que ha d’aguantar temperatures baixes i la foscor del clima del seu país durant tot l’any. Malgrat tot, no protegir-se contra els raigs solars pot provocar un seriós problema de salut, amb la consegüent aparició d’un melanoma en els seus cossos. En aquest sentit, la Danish Cancer Society ha llençat una divertida campanya per parlar d’un controvertit tema: el càncer de pell. A la campanya l’entitat demana a la gent de cinc països diferents – França, Itàlia, Espanya, Grècia i Tailàndia -, recordar als viatgers de Dinamarca de posar-se crema solar quan visitin el seu país. Precisament, aquestes són les cinc destinacions més populars triades pels danesos per gaudir de les seves vacances.

La campanya "Help a Dane", creada per l’Agència de Copenhagen NoA & Co, pretén lluitar contra el fet que els danesos i daneses tenen un dels més alts índexs de melanoma al món. El missatge enviat a través d’una sèrie de vídeos en diferents llengües parodia un format d’anunci institucional, presentat per Mikael Bertelsen, on solemnement s’adreça a la gent d’aquests cinc països en les seves llengües. Cada vídeo està dirigit a l’audiència local del país, uns curtmetratges de dos minuts que també mostren un grup de persones amb la pell vermella de les cremades del sol i amb un vestit de bany, a més, amb cara de pocs amics.

"Recordeu-nos que cada minut sota el sol d’Espanya compta, tant si és a la platja com en un mercat. Recordeu-nos que ens protegim sota l’ombra", diu Bertelsen al vídeo dirigit a la ciutadania de l’Estat espanyol. El presentador, per més inri, també parla una versió imperfecta del tailandès, el francès, l’italià i el grec. Dos plats amb menjar típic de diferents països acompanyen les seves declaracions sobre el problema, un en bon estat, i l’altre cremat. Rotllets de primavera tailandesos, paelles, pizzes, salsa Tzatziki o croissants francesos en són alguns exemples.

Dinamarca té 19,2 casos de càncer de pell per cada 100,000 persones cada any. La seva mitjana és lleugerament superior a la dels seus veïns escandinaus. Si ho comparem amb altres països, el Regne Unit té 14,6 casos, 11,4 a Alemanya i Itàlia, 10,2 a França i 6,9 a Espanya. Segons dades aportades per la Danish Cancer Society, els casos de càncers de pell al seu país són gairebé més del doble que a França. Tot i que el to de l’alerta és clarament informal i despreocupat, les frustrants estadístiques que arrossega el país al darrere mostra que el problema és més gran del que ensenyen els vídeos.

Afegeix un comentari nou
0