Una ONG de Bòsnia alerta del risc de jugar al Pokemón Go al país

  • Giff animat dissenyat per Posavina bez mina. Font: Facebook

    Giff animat dissenyat per Posavina bez mina. Font: Facebook

  • Aplicació del joc per a mòbils. Font: Eduardo Woo, Flickr

    Aplicació del joc per a mòbils. Font: Eduardo Woo, Flickr

  • Mina activa a Bòsnia. Font: Posavina bez mina

    Mina activa a Bòsnia. Font: Posavina bez mina

L'organització Posavina bez mina (Posavina sense mines) demana que es respectin els senyals de perill a les zones on hi ha camp minats.

El joc de realitat augmentada Pokemón Go també ha tingut el seu ressò a Bòsnia. L’ONG Posavina bez mina (Posavina sense mines) ja ha fet una campanya de sensibilització per alertar a jugadors i jugadores dels possibles riscos de creuar zones de perill on encara hi ha camps minats. "Preguem a la ciutadania que respectin els senyals de perill i que no s’aventurin a zones que són desconegudes", va publicar l’organització el dia 18 de juliol al seu compte de Facebook. L’entitat ha emès aquest comunicat després d’assabentar-se que hi ha usuaris que han creuat zones de perill per fer-se amb alguna de les criatures del joc desenvolupat per Niantic.

Posavina és una regió situada al nord de Bòsnia. Ja han passat 21 anys des de la guerra però el territori de Bòsnia-Hercegovina encara segueix minat. Segons dades proporcionades per l’Agència EFE, encara hi ha actius uns 84.000 artefactes explosius. El procés per desinstal·lar totes les mines va començar l’any 1996, però avança lentament. A més, segons la mateixa agència de notícies, les explosions en els camps minats han causat 1.739 víctimes, de les quals 606 mortals.

 

 

La febre que ha desfermat Pokemón Go està portant a diferents agents, també dins del Tercer Sector, a llençar missatges de precaució per garantir un bon ús de l’aplicació. Sense anar més enllà, a Catalunya fa tres dies dos turistes japonesos van ser enxampats dins del Túnel de la Rovira buscant un Pokemón. Els jugadors, que en un principi es pensava que s’havien perdut, van ser sorpresos pels Mossos d’Esquadra dins del túnel, una zona prohibida per a vianants.  

Afegeix un comentari nou