Una ONG noruega dóna premis a la millor i la pitjor campanya pel desenvolupament

 • Imatges de les dues categories de premis.

  Imatges de les dues categories de premis. - Font: Radi-Aid Awards 2017

 • L'actor Tom Hardy opta als "premis rovellats" per la seva campanya plena de tòpics.

  L'actor Tom Hardy opta als "premis rovellats" per la seva campanya plena de tòpics. - Font: Radi-Aid Awards 2017

 • Testimoni que va patir esclavatge sexual, un dels vídeos nominats pels "premis daurats".

  Testimoni que va patir esclavatge sexual, un dels vídeos nominats pels "premis daurats". - Font: Radi-Aid Awards 2017

 • Logotip de l'ONG noruega.

  Logotip de l'ONG noruega. - Font: Twitter

Els “Radiator Awards” tenen l’objectiu de canviar com es comuniquen les campanyes de finançament i de comprometre a les persones amb projectes de cooperació.

Un Batman que visita un camp de refugiats, infants que reben regals per sensibilitzar-los sobre les injustícies al món o el testimoni d’una dona que ha patit esclavatge sexual són alguns dels vídeos que poden guanyar els Golden Radiator Awards a les millors campanyes. Per la seva banda, un curt de l’actor Tom Hardy que mostra la fam i la pobresa amb tòpics de nens a l’Àfrica o quatre minuts de rodatge on es veu el cantant Ed Sheeran acompanyant un nen que viu al carrer amb un missatge d’assistencialisme i caritat, són candidats a guanyar els Rusty Radiator Awards a les pitjors campanyes.

Una ONG noruega ha organitzat els Radi-Awards 2017 (premis radiador) per reconèixer les iniciatives trencadores des del punt de vista de la comunicació per captar fons, i una rèplica per irònicament destacar campanyes que han caigut en l’estereotip de països del Nord com a salvadors dels països del Sud. En aquest sentit, els Golden (daurats) i Rusty (rovellats) Awards són dues categories que remarquen dues maneres diferents de cridar a la mobilització. El Fons d’Assistència Internacional dels Estudiats i Acadèmics Noruecs (SAIH) és el creador d'aquest esdeveniment anual que des del 2013 dóna l’oportunitat de votar en línia i publiquen els projectes guanyadors al mes de desembre.

 

 

Entitats com War Child Holland i el seu personatge de ficció Batman per il·lustrar com els infants als camps de refugiats mantenen la il·lusió o la branca nord-americana de Save The Children per assenyalar els riscos de la guerra per a la infància opten als Gold Awards. En canvi, Disasters Emergency Committee i el seu vídeo amb nens famèlics pot guanyar els Rusty Awards. A més, OaktreeBa Futuru i Rescue Freedom són organitzacions candidates a la categoria daurada.

Les persones que formen el jurat són personalitats reconegudes en l’àmbit del fotoperiodisme, disseny i els mitjans de comunicació internacionals. El jurat està format per Tom Elkins, Rafia Zakaria, Edward Echwalu, Sean Jacobs i Leah Chung. Enguany, els premis col·laboren amb Photovoice, una entitat sense ànim de lucre de fotografia al Regne Unit per avaluar candidatures als premis daurats i rovellats en les categories de fotografia.

Pel que fa al SAIH, és una associació de solidaritat formada per estudiants i persones reconegudes de l’àmbit acadèmic a Noruega. El fons d’assistència internacional treballa amb activitats de sensibilització a escala local i internacional per millorar les condicions de l’educació i del desenvolupament a tot el món.

 

Afegeix un comentari nou