Viatges solidaris per Setmana Santa 2016

 • Logo de Viento Norte Sur, Font: Twitter

  Logo de Viento Norte Sur, Font: Twitter

 • Viatge pel desert. Font: Pixabay

  Viatge pel desert. Font: Pixabay

 • Cartell pel trekking solidari. Font: Viento Norte Sur

  Cartell pel trekking solidari. Font: Viento Norte Sur

 • Comunitat camperola a Cuba. Font: Flickr

  Comunitat camperola a Cuba. Font: Flickr

 • Cartell per l'experiència amb la família berber. Font: Viento Norte Sur

  Cartell per l'experiència amb la família berber. Font: Viento Norte Sur

Tags

Quan arriben les vacances sovint ens plantegem què podem fer per gaudir d’uns dies de desconnexió. Anar a la muntanya, aprofitar per estar amb la família i els amics, o visitar algun indret desconegut poden ser algunes de les opcions per passar aquests dies de descans. No obstant això, és cert que una alternativa a les opcions més tradicionals poden ser els viatges solidaris que algunes entitats no lucratives i ONGs organitzen durant el període de vacances. Viento Norte Sur és una de les organitzacions que aprofiten per oferir oportunitats de voluntariat internacional o rutes solidàries durant aquests moments de l’any.

A més, pàgines web com hazloposible.org o hacesfalta.org ofereixen diferents oportunitats que es poden filtrar també per dates, coincidint amb Setmana Santa. A continuació, us proposem algunes opcions per viure una estada diferent:

 

1. Setmana Santa al desert amb el poble berber

L’organització Viento Norte Sur proposa aquest viatge on es farà un intercanvi cultural amb el poble berber marroquí. L’allotjament es farà a Merzouga, una regió del desert on viuen una quantitat important de famílies nòmades. D’aquesta manera es podrà conèixer la realitat local i pot ser un bon punt de partida per pensar en un possible voluntariat internacional a la regió.

Dates: 19-26 de març

Destinataris: Majors de 16 anys

Cuota: 390€  

 

2. Trekking solidari a la vall d’Ounila

Es proposa un recorregut a peu per la vall del riu Ounila, que uneix el desert i l’Alt Atles. Aquesta zona es troba al Marroc, i la ruta consistirà en descobrir camins màgics on es podrà descobrir la bellesa de poblats fortificats que s’extenen per tota la ruta.

Dates: 19-26 de març

Destinataris: Majors de 18 anys

Quota de participació: 390€  

 

3. Viatge solidari a Ndiawara, Senegal

És una oportunitat per establir una presa de contacte amb la cultura senegalesa de la mà de les famílies amb les qual col·labora la ONG Viento Norte Sur i els cooperants que col·laboren a la regió. Es faran tallers i visites a poblats propers a Podor, i també es visitarà Dakar i Sant Louis, dus de les ciutats més importants del país.

Dates: 19-27 de març

Destinataris: Majors de 18 anys

Quota de participació: 550€

 

4. Setmana Santa a Cuba – Conviu amb una comunitat camperola!

Al bell mig del Parc Nacional de Viñales, podràs protagonitzar una experiència única convivint amb una família camperola a Cuba. La missió del viatge serà donar suport a les tasques diàries de les famílies i col·laborar voluntàriament (cadascú decidint el seu gran d’implicació) amb les tasques diàries a fer. Els participants també podran aprendre nous mètodes tradicionals de cultiu ecològic i observar la realitat d’alternatives a les societats consumistes com l’occidental.

Dates: 20 març -2 d’abril

Destinataris: Majors de 18 anys

Quota de participació: 550€

 

5. Ethnic, turisme sostenible a Gàmbia

És una estada solidària d’11 dies al projecte de seguretat alimentària per a la població maternoinfantil que l’ONG Nutrició Sense Fronteres desenvolupa al Centre de Recuperació i Educació Nutricional (CREN) de la regió de Basse.

Dates: Des del 19 de març

Destinataris: Grups de 4/8 persones

Quota de participació: 690€

Afegeix un comentari nou