Vols fer un voluntariat internacional?

 • Fotografia dels participants d'un camp de voluntariat

  Fotografia dels participants d'un camp de voluntariat

 • Servei Civil Internacional de Catalunya

  Servei Civil Internacional de Catalunya

 • Treball col·laboratiu

  Treball col·laboratiu

Servei Civil Internacional de Catalunya t'ofereix un ampli ventall de camps de voluntariat, de diferents durades, centrats en diferents temàtiques socials i tant a països del Sud com del Nord. Aprofita aquesta oportunitat per conviure, treballar i aprendre amb persones d'altres països i cultures!

 

Servei Civil Internacional (SCI) és un moviment internacional que treballa per la pau i la justícia social. Els camps de voluntariat que organitza són, de fet, una eina per a la construcció de la pau a través de la convivència intercultural, el treball i l'aprenentatge conjunt. L'objectiu és col·laborar en el desenvolupament d'un projecte amb l'acció comuna de la població local i d'un grup internacional. Cada any més de 5.000 persones d'arreu del món participen en aquests camps de voluntariat.

Depenent de la teva edat, disponibilitat de dates i inquietuds pots triar el tipus de voluntariat que t'interessi fer. Les possibilitats que ofereix SCI són aquestes:

 • Camps internacionals de treball voluntari (amb una durada d'entre 10 i 30 dies): Un grup de persones de diferents condicions, cultures i creences participen de forma conjunta i voluntària en la realització d'un projecte.
 • Projectes de mitja o llarga durada: Impulsats des de diferents organitzacions locals arreu del món, amb l'objectiu de promoure la solidaritat, la cooperació i la sensibilització dins el marc de la cultura per la pau.
 • Servei de Voluntariat Europeu: O projectes subvencionats per la Comissió Europea de 6 a 12 mesos de durada per a joves d'entre 18 i 25 anys
 • La participació dels voluntaris dintre del seu context en grups locals de l'SCI o en altres moviments socials i campanyes.

 

Camps de voluntariat per a aquest estiu

Ara que moltes persones estan pensant què fer a l'estiu, un camp internacional de voluntariat pot ser una bona manera de sensibilitzar-se, conviure amb gent de cultures diferents i reforçar el teu compromís social.

Es fan centenars de camps internacionals durant tot l’any, però la majoria es realitzen de juny a setembre. Tenen una durada d’entre una i quatre setmanes i estan oberts a totes les persones majors de 18 en cas que es viatgi a un país enriquit (Europa, Amèrica del Nord i Japó) i 21 si és a un país empobrit. A cada camp participen de 7 a 25 voluntaris/àries, de diferents nacionalitats.

T'hi animes? El procés que cal seguir per participar a un camp ésel següent:

 1. Mira't el llistat dels camps que ofereix SCI i tria els que més t'agradin.
 2. Tramita la sol·licitud.
 3. Abans de marxa al camp, participa a les formacions i prepara't.
 4. Ha arribat el moment: Participa al camp de voluntariat!
 5. Participa al seminari d'avaluació i dóna la teva opinió.
 6. Aquí no acaba tot, més aviat hi comença tot: explica a les persones que t'envolten la teva experiència i el que hi has après i implica't amb l'SCI o amb d'altres entitats socials que treballen per millorar el món.

Comentaris

Hola, estic informant-me sobre la possibilitat de cooperar a Argentina. M'agradaria saber si des de la vostra organització hi ha alguna possibilitat de fer-ho. Estic una mica perduda ... Moltes gràcies!!!

Hola!

Per conèixer més detalls del que ofereix Servei Civil Internacional de Catalunya pots consultar la seva plana web, http://www.sci-cat.org/, o escriure'ls un correu electrònic a sci-cat@sci-cat.org.

També et recomano llegire-te l'article de Canalsolidari.org "Viatjar al sud en clau de solidaritat: com, durant quants dies, per què?" i mirar el vídeo que han fet. Pot ser molt útil per diferenciar entre la cooperació i el voluntariat i pot ajudar a prendre una decisió més conscient.

Eneida Iturbe - Associació per a Joves TEB

Afegeix un comentari nou