Vols viure un Nadal solidari a un altre país?

 • Voluntari a Bolívia. Font: Wikimedia

  Voluntari a Bolívia. Font: Wikimedia

 • Celebració típica de cap d'any a Catalunya. Font: Torange-es

  Celebració típica de cap d'any a Catalunya. Font: Torange-es

 • Dona berber. Font: IHA

  Dona berber. Font: IHA

 • Logotip d'AIPC Pandora. Font: AIPC Pandora

  Logotip d'AIPC Pandora. Font: AIPC Pandora

Et donem algunes idees perquè puguis gaudir del mes de desembre en col·laboració amb algun projecte de voluntariat al món.  

El voluntariat és una manera en què es connecta amb la societat mitjançant una acció solidària. Quan es parla d'oportunitats per fer voluntariat al món, normalment la gent tria l'època de l'estiu per col·laborar amb algun projecte internacional. No obstant això, una manera original de viure aquesta època de Nadal és trencar amb els estereotips i engrescar-se amb una organització arreu del món. En aquest article et donem algunes idees per fer voluntariat durant els mesos més freds de l'any almenys a Europa: el desembre i el gener. 

 

1. Viatge solidari a Ndiawara, Senegal

L'Associació Viento Norte Sur ofereix la possibilitat de col·laborar en una experiència del 26 de desembre del 2015 fins al 5 de gener del 2016 per conèixer la cultura del Senegal. Es faran tallers, visites a poblats propers a Podor, Dakar i Sant Louis i l'allotjament es farà en cases tradicionals juntament amb famílies autòctones. Aquesta experiència podrà ser el punt de sortida per implicar-te en el món voluntariat internacional, un cop aquesta experiència serveixi com a formació. Inscriu-te abans del 25 de desembre.

 

2. Viatge solidari al desert marroquí

L'Associació Viento Norte Sur proposa un intercanvi cultural amb el poble berber marroquí. Durant una setmana el voluntariat podrà viure l'essència del desert amb allotjament a Merzouga amb una família berber. Aquests tipus d'oportunitats serveixen per donar aprovisionament a les escoles, als centres de salut i a les famílies més necessitades, a la mateixa vegada que pot ser un punt de sortida per voler allargar l'experiència en aquesta zona del desert i fer un voluntariat. Inscriu-te abans del 25 de desembre.

 

3. Viatge solidari a Cuba

Oportunitat per conèixer la vida camperola i submergir-se dins la cultura popular cubana. La missió de les persones que hi participin serà recolzar a les famílies d'acollida en els seus queviures diaris i observar i aprendre del seu model de vida. La feina és voluntària i cadascú decidirà el seu grau d'implicació. Durant l'experiència s'aprendran mètodes tradicionals de cultiu ecològic i cura d'animals. La zona on es realitzarà aquest intercanvi cultural serà al Parc Nacional de Viñales, a 178km de l'Habana.

 

4. Voluntariat de Nadal a Colòmbia

L'organització Hola Ghana ofereix l'oportunitat de fer un voluntariat a Ciutat Bolívar, un sector amb baixos recursos al sud de Bogotà, amb especial èmfasi en projectes educatius amb els quals col·laboren a la capital de Colòmbia. L'ONG treballa amb entitats locals que intenten millorar el dia a dia de les persones i, per tant, ofereix places de voluntariat en l'àmbit de la infància, la família i la joventut.  

 

5. Voluntariat internacional per adults i/o famílies a l'Índia

Aquest programa està obert tant per a grups com per a persones individuals. El mateix es desenvoluparà a la zona de Karnataka, ubicat al Sud-est de l'Índia. Els participants coneixeran com es treballa en una granja sostenible, visitaran la Werstern Thats -una selva tropical de biodiversitat- i també duran a terme accions de voluntariat amb escoles nòmades de la zona. Una part interessant del programa és que les persones voluntàries viuran l'experiència de cap d'any amb la comunitat local.

 

6. Voluntariat a Tanzània

L'experiència de voluntariat d'AIPC Pandora es desenvolupa a Kabanga Center, a Kasulu, concretament al Nord-est del país. A través d'aquesta experiència durant el Nadal coneixeràs la situació de les persones albines a l'Àfrica, a més de participar activament en cadascun dels projectes que es duen a terme com: tallers d'artesania, projectes sanitari i d'higiene o el de sostenibilitat ambiental.  

 

7. Voluntariat per Nadal a Mèxic

Oportunitat per col·laborar amb la zona de Chiapas, a Mèxic. Els projectes amb els que es pot col·laborar són: espai per a nens i joves, persones amb capacitats diferents, sensibilització en medi ambient i tècniques de cultiu agroecològiques, construcció d'un Centre Ecoturístic i amb els campaments d'estiu. Organitzat per Hola Ghana, l'entitat té 10 places per participar en aquest projecte de voluntariat.

 

Tota la informació sobre els projectes la podeu trobar fent clic sobre cada apartat. Dins de cada oferta trobareu el perfil, l'àrea d'acció del projecte, la localització, la dedicació setmanal, les dates d'inici i de final de projecte, a més de les vacants i dades de contacte per resoldre dubtes i gestionar tràmits amb l'entitat organitzadora.

Afegeix un comentari nou