We are Nilotic, la campanya que vol visibilitzar el conflicte de Sudan del Sud

Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

We are Nilotic, la campanya que vol visibilitzar el conflicte de Sudan del Sud

Autor/a: 
Rubén Escobar

Resum: 

Nykhor Paul, una model d'aquesta regió de l'Àfrica Oriental, fa un crit perquè el conflicte que viu el seu país no passi desapercebut a ulls de la comunitat internacional.

Nykhor Paul, de 26 anys i originària de Sudan del Sud, ha posat en marxa una campanya per denunciar la lluita que mantenen dues tribus de Sudan del Sud: els Dinka i els Nuer. Amb el nom de ''We are Nilotic'' (Som del riu Nil en català), Paul recorda que després que el seu país lluités tants anys per aconseguir la independència del Sudan, és un error que es visqui un conflicte que fa tornar a records del passat. Precisament, la campanya ha agafat el nom del riu més llarg del món perquè el Nil creua la zona de conflicte de dalt a baix.

''Sóc Nuer, però no sóc una tribu, sóc del Sudan del Sud''. Amb aquest lema la jove activista ha engegat una campanya on models internacionals i dones del seu país es facin sentir per promoure la pau entre les 64 tribus que té Sudan del Sud, amb un missatge d'unitat. L'objectiu de la campanya és fer visible la guerra entre les dues tribus i fer entendre que hi ha altres assumptes que s'estan tractant a escala planetària que tenen més rellevància que les diferències entre Dinkas i Nuers. Per aconseguir-ho, de moment ja han fet una exposició de fotografies a la ciutat de Nova York.

El conflicte, que recorda al genocidi que va patir Rwanda amb la lluita entre tutsis i hutus, s'emmarca en un país que va aconseguir formar el seu propi Estat l'any 2011, fet que li dóna la categoria de ser el país més jove del món.

Afegeix un comentari nou