12 d'agost: Dia Internacional de la Joventut

  • Il·lustració d'un grup de joves. Font: Artà Jove

    Il·lustració d'un grup de joves. Font: Artà Jove

  • Logo de Nacions Unides

    Logo de Nacions Unides

Des de l’any 1999, el 12 d’agost es celebra el Dia Internacional de la Joventut i enguany el tema escollit per aquesta commemoració és: “Construir un món millor: associant-nos amb els joves”.

El 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General de Nacions Unides, mitjançant la resolució 54/120, va aprovar que el dia 12 d’agost fos declarat el Dia Internacional de la Joventut i, des de llavors, es celebra en aquest dia.

La promoció d’aquest dia recolza mesures nacionals i internacionals, per millorar la participació dels joves a la societat. També es pretén desenvolupar polítiques en temes que es consideren prioritaris com la educació, el treball, la pobresa, el consum de drogues o la delinqüència a l’àmbit juvenil.

Un altre dels objectius és fomentar els canals de comunicació i cooperació entre organitzacions juvenils, agències de Nacions Unides i d’altres organitzacions de joventut intergovernamentals.

Aquest any, el tema escollit per commemorar aquest dia és “Construint un món millor: associant-nos amb els joves” i es tracta d’una crida mundial a l’acció per part de la joventut i dels agents socials, a fi de fomentar la participació en associacions que treballin amb joves i pels joves, per així poder construir un món millor.

La proposta d’associar-se amb joves, es vol expressar en un sentit ampli: des de recolzament a la emprenedoria juvenil, iniciatives governamentals per establir un diàleg sobre política amb els joves o projectes comunitaris dirigits a aquest col·lectiu.

Llegir més

Afegeix un comentari nou