7 de juliol: Dia Internacional de les Cooperatives

  • Logo de l'any internacional de les cooperatives

    Logo de l'any internacional de les cooperatives

  • Mans enllaçades

    Mans enllaçades

El proper dissabte 7 de juliol se celebra el dia internacional de les cooperatives. Aquesta commemoració es va establir l’any 1992 i el seu objectiu és donar visibilitat a la rellevància que tenen les cooperatives a la nostra societat i dotar de reconeixement la seva funció com a agents de desenvolupament econòmic i social.

L’any 1992 l’Assemblea General de les Nacions Unides, mitjançant la resolució 47/90, va convidar  governs, organitzacions internacionals, organismes especialitzats i cooperatives nacionals i internacionals a celebrar anualment, el primer dissabte de juliol, el Dia Internacional de les Cooperatives.

La celebració d’aquest dia té l’objectiu de donar visibilitat a la contribució de les  cooperatives a la societat i de conscienciar de la seva tasca, a més d’enfortir la xarxa del moviment internacional cooperatiu.

Per aquest motiu, una de les pretensions d’aquest dia també és abordar les necessitats econòmiques i la forma d’assolir una plena participació econòmica i social, a més de demanar als governs que facin lleis i promoguin polítiques que ajudin a la constitució i creixement del cooperativisme.

El lema d’aquest any és que les cooperatives ajuden a construir un món millor

A més, aquest any també se celebra l’Any Internacional de les Cooperatives 2012, que té la intenció de promoure la creació i creixement de cooperatives a nivell mundial. Un dels arguments pels quals Nacions Unides  vol potenciar la creació d’aquesta figura jurídica és la contribució de les cooperatives en l’assoliment dels objectius de desenvolupament del Mil·lenni.

A Catalunya actualment comptem amb 4.800 cooperatives, que es fonamenten en criteris de democràcia interna i que fan un exercici de responsabilitat per assolir objectius, no només econòmics, sinó també socials i ambientals.

 

Més informació

Afegeix un comentari nou