Acord sobre la interpretació de la Llei del Voluntariat

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Francisca Cardona
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Acord sobre la interpretació de la Llei del Voluntariat

Autor/a: 
Francisca Cardona
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

El Butlletí Oficial de l’Estat, BOE, publica l’acord de la subcomissió de seguiment normatiu de la comissió bilateral Generalitat-Estat sobre la Llei 45/2015, del Voluntariat.

El BOE del dia 28 de juliol publica l’acord pres el dia 22 de juny de 2016, que resol les discrepàncies competencials en relació a alguns articles de la Llei 45/2015, de 14 d’octubre, de Voluntariat.

L'acord té com objectiu evitar interpretacions de la normativa catalana o estatal que puguin implicar un conflicte competencial mitjançant un consens sobre cadascun dels articles.

L’article 2 s’interpreta en el sentit que les actuacions de voluntariat que es desenvolupen a Catalunya es regularan per la legislació catalana sobre voluntariat tot i que l’Estat espanyol segueix tenint les competències específiques sobre desenvolupament de programes i respectant els que es desenvolupen en un àmbit territorial més ampli.

L’article 17.1 s’entén de manera que ambdues administracions públiques han de col·laborar compartint informació, mitjançant cooperació tècnica i acció conjunta exercint les competències autonòmiques i les específiques de l’Estat espanyol.

També l’article 18.1 es refereix a les polítiques públiques de l’apartat a) en aquells àmbits materials en els quals l’Estat té competències sectorials específiques.

L’apartat d) es refereix a criteris comuns d’avaluació, inspecció i seguiment de programes de voluntariat subvencionats, quan hi hagi mutu acord amb les Comunitats Autònomes i finalment la creació d’un sistema d’informació comuna i criteris comuns de diagnòstic, seguiment i avaluació serà previ acord amb les Comunitats Autònomes.

L’article 20 regula el foment del voluntariat tenint en compte que la concessió de subvencions es refereix exclusivament als casos en els quals l’Estat pot actuar segons el sistema de distribució competencial establert a la Constitució i els Estatuts.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou