Cinc recursos sobre igualtat de gènere d’interès per a entitats

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo

Cinc recursos sobre igualtat de gènere d’interès per a entitats

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Us presentem un llistat de webs amb serveis d’informació i/o recursos sobre feminisme i gènere.

1. El blog “Regenerem-nos!” del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB)

Impulsat per les entitats que formen part del Grup de Treball de Gènere del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), el blog Regenerem-nos és un espai de participació per posar a disposició dels i les joves informació i recursos sobre temes de gènere i feminisme.

El web inclou un apartat de notícies, d’estadístiques i teories feministes, un llistat de les entitats que ofereixen servei d’atenció sobre relacions afectives i violències, i els pdf gratuïts de manuals sobre perspectiva de gènere aplicada a entitats.

2. El Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD)

El Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) ofereix informació i assessorament sobre la xarxa de serveis i recursos de la ciutat.

També pot assessorar sobre normativa en matèria d’igualtat de gènere i en mesures de promoció de la igualtat, i proposa opcions per aplicar la perspectiva de gènere en les activitats i funcionament de les entitats. A més, presta recursos pedagògics per a la sensibilització en matèria d’igualtat de gènere.

El CIRD és un servei municipal, de l’Ajuntament de Barcelona, que treballa per promoure la igualtat entre homes i dones a través de serveis d’informació, assessorament i recursos. El centre compta amb un equip d’especialistes en igualtat i gènere.

3. ‘Manual sobre la incorporació de la perspectiva de gènere i mesures d’igualtat per a entitats’

El centre de serveis a les associacions Torre Jussana ofereix l’opció de descarregar el ‘Manual sobre la incorporació de la perspectiva de gènere i mesures d’igualtat per a entitats’, un document redactat pel CIRD amb l’objectiu d’oferir a les entitats de la ciutat de Barcelona un seguit de conceptes, eines i tècniques referents a la igualtat de gènere.

4. 'Canviem-ho’: Sobre la participació dels homes en l’equitat de gènere

‘Canviem-ho’ és una iniciativa impulsada per la Regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona que ofereix manuals, vídeos, articles i altres recursos per conscienciar i implicar els homes en l’equitat de gènere.

A través de l’apartat Recursos i temes es pot consultar informació sobre masculinitats, violència, autocura, relacions afectives, coresponsabilitat, institucionals i participació.

5. Web de l’Observatori IQ

El web de l’Institut per a l’Estudi i la Transformació de la Vida Quotidiana (l’Observatori IQ), inclou dades estadístiques d’actualitat sobre la vida de les dones i els homes a Catalunya des d’una mirada no androcèntrica.

A banda, ofereix un servei de consultoria encarada a la diagnosi, identificació i comunicació de les desigualtats de gènere en tots els àmbits. També avalua les mesures i les pràctiques des d’aquesta perspectiva.

Afegeix un comentari nou