El Col·legi de l’Advocacia anima les entitats a sumar-se a la comissió per a la mediació entre Catalunya i Espanya

  • Imatge amb representants de la comissió independent durant el dia de la presentació

    Imatge amb representants de la comissió independent durant el dia de la presentació - Font: ICAB

  • Logotip de l'ICAB

    Logotip de l'ICAB - Font: ICAB

L’Associació per a Nacions Unides a Espanya, l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates i la Fundació Congrés Català de Salut Mental ja s’han adherit a la iniciativa, que refusa una DUI immediata. 

La comissió independent per al diàleg, la mediació i la conciliació, encapçalada pel Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), i creada amb universitats, col·legis professionals, patronals i entitats per buscar una solució al conflicte entre Catalunya i Espanya, ja compta amb l’adhesió d’un cinquantena d’organitzacions, entre les quals hi ha l’Associació per a Nacions Unides a Espanya, l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM) i la Fundació Ernest Lluch. A banda d’aquestes, l’ICAB preveu que s’hi vagin sumant més.

La comissió, presentada el 4 d’octubre, considera urgent trobar una sortida que no passi per una Declaració Unilateral d’Independència (DUI) immediata i exigeix la retirada de les forces de seguretat espanyoles de Catalunya.

“Des del convenciment que qualsevol decisió del futur de Catalunya ha d’estar i passar per una solució pacífica i consensuada, les entitats i col·lectius sota signants manifesten la seva voluntat d’oferir ponts de diàleg i entesa que facin possible assolir una solució a la situació política actual de Catalunya”, expliquen des de la comissió en l’apartat del seu web on entitats i particulars poden sol·licitar l’adhesió i des d’on es pot veure la llista de persones i organitzacions adherides.

De moment, la comissió independent per a la mediació es troba a Madrid per reunir-se amb Podem i establir contacte amb altres formacions com el PP. Tot i que des de Xarxanet.org s’ha volgut parlar directament amb la degana de l’ICAB, Maria Eugènia Gay, la seva agenda ha fet impossible contactar amb ella.  

Afegeix un comentari nou