Els quatre anuncis més masclistes de l’any, segons Facua

  • És la vuitena edició del premi impulsat per Facua-Consumidors en acció. Font: Facua

    És la vuitena edició del premi impulsat per Facua-Consumidors en acció. Font: Facua

  • El logotip de Facua. Font: Facua

    El logotip de Facua. Font: Facua

Vodafone, l’empresa de lloguer de cotxes Sixt, les galetes Princesa d’Artiach i el xampú de VR6 són els nominats a guanyar el premi que impulsa aquesta associació.

L’associació Facua-Consumidors en acció posa en marxa la vuitena edició del premi a l’anunci més masclista de l’any. Els anuncis nominats retraten la dona com un objecte sexual o incompetent amb les tecnologies. Ja es pot votar el pitjor anunci del 2016 a través d’aquest formulari. En les properes setmanes es farà públic el resultat.

La iniciativa de Facua es pot comentar a les xarxes socials amb l’etiqueta #ElAnuncioMásMachista. Aquests són els quatre anuncis candidats:
 

Roaming de Vodafone

Quatre amigues viatgen als Estats Units i són incapaces de desconnectar Internet dels seus mòbils per evitar pagar per SMS, trucades i dades. Una d’elles acaba tirant el mòbil per la borda d’un vaixell.

“Només falta la veu en off dient que les dones i la tecnologia no s’entenen excepte quan es tracta d’utilitzar una planxa”, denuncien des de Facua

 

Lloguer de cotxes Sixt

Una dona jove i voluptuosa en biquini sedueix un home gran i amb sobrepès per quedar-se amb el seu cotxe perquè, tal com diu el lema de l’anunci, “A Espanya li encanten els alemanys”.

 

Xampú anticaiguda VR6

“No t’obsessionis amb ella. Tu també pots tenir-ne una igual... La melena, és clar”. Aquest és el missatge escrit al costat d’una fotografia d’una dona despullada. “Sobren comentaris”, apunten des de l’associació. 


Galetes Princesa d’Artiach

Tot i que cada vegada més anunciants de productes dirigits a la infantesa abandonen els rols tradicionals masclistes, també n’hi ha que reforcen aquests rols i que els estenen fins i tot al menjar.

Les galetes Princesa d’Artiach s’anuncien com un producte adreçat només per a nenes. “Innova en sexisme redissenyant la publicitat de les seves clàssiques galetes per presentar-les com uns dolços només per a nenes”, lamenten des de Facua. 

L’anunci guanyador l’any passat va ser el de Mercado Lonja del Barranco, de Sevilla, per una campanya que presentava com el pla perfecte d’un home el fet que una dona begui cinc copes

Afegeix un comentari nou