Familiars dels presos polítics creen l’Associació Catalana pels Drets Civils

  • Els i les familiars que han creat la plataforma, el dia de la presentació

    Els i les familiars que han creat la plataforma, el dia de la presentació - Font: Europa Press

  • Imatge a favor de la democràcia i contrària a l'aplicació de l'article 155

    Imatge a favor de la democràcia i contrària a l'aplicació de l'article 155 - Font: Òmnium Cultural

La plataforma vol reunir fons per sufragar els desplaçaments de les famílies per fer visites a la presó i per veure els membres del Govern a Bèlgica. 

Familiars directes dels 15 presos polítics i dels membres del Govern a Bèlgica han creat el 22 de novembre l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), una plataforma que ja ha obert un web des d’on fer aportacions econòmiques per sufragar els desplaçaments de les famílies a la presó.

L’organització s’ha creat per canalitzar les mostres de suport de la ciutadania als membres del Govern, tal com s’explica al manifest del seu web, titulat “Ells ho han donat tot per nosaltres”. “Hem de gestionar la seva absència i no deixar-los sols en cap moment. Som conscients que necessitem una xarxa de suport mutu que ens permeti coordinar-nos i treballar per alliberar-los a tots el més aviat possible”, expliquen al comunicat.

L’ACDC anima a fer la donació per transferència bancària i, més endavant, s’habilitarà fer-ho a través de targeta de crèdit.

De moment, les persones sòcies de la plataforma són els i les familiars directes dels presos polítics i exiliats, però també s’ha creat la figura de “l’amic de l’ACDC”, que permet a la gent fer aportacions i pagar una quota anual o mensual per ajudar a costejar les despeses de les famílies. 

Afegeix un comentari nou