L’Advocacia Espanyola formarà professionals de la justícia en perspectiva de gènere

Suport Associatiu - Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo

L’Advocacia Espanyola formarà professionals de la justícia en perspectiva de gènere

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Associatiu - Jurídic

Resum: 

El Consell General de la Fundació ha creat un grup de treball per fomentar la igualtat entre homes i dones des de l’àmbit de la justícia.

El grup de treball que ha impulsat la Fundació de l’Advocacia Espanyola a principis de març considera urgent la formació en perspectiva de gènere per als i les professionals de l’advocacia.

L’enfocament de gènere s’ha d’incorporar en l’actuació lletrada com a eina de canvi social. Considerem imprescindible aprendre a identificar i eliminar prejudicis que mantenen diverses maneres de discriminació”, apunta l’entitat en un comunicat.

Aquest grup està presidit per Victoria Ortega, també màxima responsable de la Fundació, que està formada per organitzacions com Women’s Link, referència en polítiques de gènere i justícia. També formen part de la comissió Milagros Fuentes, patrona d’Advocacia Espanyola, i Maria Martín, creadora i coordinadora de la comissió d’Igualtat del Col·legi d’Advocats d’Oviedo.

Aquesta comissió treballarà també per promoure l’accés a la justícia en condicions d’igualtat, és a dir, ha de detectar i eliminar les barreres que discriminen les persones pel seu sexe.

En qüestions de justícia, Catalunya no té competències, però des de Dones Juristes, la secretària Gemma Sahun considera encertada la iniciativa de l’associació espanyola: “Estem molt a favor de la creació d’aquest grup perquè la formació és el que més falta fa en temes de gènere”.

Sahun espera que el grup de treball actuï en tots els àmbits de l’escala judicial, tant en els i les agents que estan als taulells, com en els psicòlegs i psicòlogues, metges i metgesses forenses, jutges i jutgesses...

Afegeix un comentari nou