La plataforma Desmilitaritzem l'Educació denuncia la presència de l'exèrcit al Saló de l’Ensenyament

Suport Associatiu
Autor/a: 
Júlia Hinojo

La plataforma Desmilitaritzem l'Educació denuncia la presència de l'exèrcit al Saló de l’Ensenyament

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Associatiu

Resum: 

Les entitats insten la Fira de Barcelona a complir amb les resolucions del Parlament i de l'Ajuntament contràries a acollir les Forces Armades a l'espai educatiu.

La plataforma Desmilitaritzem l’Educació, formada per una setantena d’entitats, ha publicat un comunicat que insta la Fira de Barcelona a complir amb les resolucions institucionals i amb les demandes de la comunitat educativa contràries a la presència de les Forces Armades espanyoles al Saló de l’Ensenyament.

El congrés anual que ofereix orientació acadèmica al jovent tindrà lloc del 22 al 26 de febrer. El Departament d’Ensenyament té part de responsabilitat en l'organització del Saló però la Fira de Barcelona és qui escull els participants, segons ha afirmat la consellera d’Ensenyament Meritxell Ruiz.

De moment, la resolució i la moció aprovades el passat juliol al Parlament, s’han quedat en paper mullat, però Desmilitaritzem l’Educació es nega a acceptar que l’exèrcit torni a formar part de l’esdeveniment i que ho faci amb un estand que triplica les dimensions de l’any passat.

“Les fires educatives han de servir per oferir al jovent opcions per fomentar la creativitat, el pensament crític i fomentar el valor de la pau. Per això no són lloc per reclutar”, diu el comunicat.

Jordi Muñoz, membre de la plataforma, avança que es convocarà un acte de protesta si al final l’exèrcit torna a ser present al congrés. “Encara hem de determinar com i quan, però primer s’ha de saber del cert si les forces armades acabaran venint o no”, apunta Muñoz.

L’associació s’està reunint amb representants de les administracions públiques implicades perquè apliquin la resolució i la moció aprovades. “També estem a l’espera de reunir-nos amb el president de la Fira, però no ens ha contestat ni a les entitats, ni a la Generalitat ni a l’Ajuntament. És molt greu la decisió de la Fira, perquè contravé la legitimitat de la sobirania del Parlament”, afirma Muñoz.

Desmilitaritzem l’Educació és una xarxa d’associacions vinculades al foment de la pau i l’educació que reivindiquen espais educatius desmilitaritzats “com una part d’una educació on les armes no siguin normalitzades”.

Per les xarxes, es pot seguir el debat a través del hashtag #SalóSenseExèrcit.

Afegeix un comentari nou