Protesta de les associacions d'immigrants contra la reforma sanitària

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Protesta de les associacions d'immigrants contra la reforma sanitària

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

Les associacions d’immigrants fan una crida a la ciutadania perquè es manifesti aquest dissabte en contra de la reforma sanitària. Les entitats consideren que amb aquesta nova regulació es condemna a “morir lentament” als immigrants irregulars.

La nova normativa deixarà 700.000 persones sense tarja sanitària i les associacions que es dediquen al col·lectiu immigrant com la Federació Estatal d’Associacions d’Immigrants i Refugiats d’Espanya han manifestat que existeix una situació de gran por entre la població estrangera davant aquestes noves mesures.

A més, les associacions d’immigrants consideren que aquesta reforma incorrerà en una violació dels drets humans, ja que es limita el dret a la salut dels més vulnerables.

Davant d’aquesta situació, SOS Racisme ha fet una crida a la insubmissió dels professionals de la sanitat a tot l’Estat. Segons l’entitat, la Generalitat hauria de crear estructures d’acompanyament i assistència per donar resposta a les difícils circumstàncies en què es poden trobar els immigrants sense papers.

A fi de mostrar el seu rebuig a la normativa, diferents associacions han fet una crida a la ciutadania per que participin a les mobilitzacions previstes per aquest mes. S’ha convocat una manifestació a Bilbao pel proper divendres i el dissabte hi ha previstes diferents protestes a Lanzarote, Burgos, Las Palmas de Gran Canaria, València i Madrid.

El proper 13 de setembre també està prevista una acampada davant de l’Hospital de la Paz de Madrid, on concorreran col·lectius d’immigrants i personal sanitari de la Comunitat.

A Catalunya, la Generalitat preveu donar una targeta específica als immigrants sense papers que puguin demostrar tres mesos d’empadronament i ingressos inferiors a la renda bàsica. Aquesta tarja garantirà l’accés al metge de família, urgències o especialistes i donarà cobertura a unes 180.000 persones.

Altres comunitats també s’han posicionat en el mateix sentit que Catalunya i han manifestat que mantindran, amb matisos, l’assistència sanitària als immigrants sense papers.

Com a conseqüència d’aquesta postura davant la nova normativa, el Govern espanyol ha dit que les Comunitats que no acatin la llei i segueixin donant assistència sanitària a tothom hauran de definir com sufragaran el cost en l’àmbit de la seva competència.

Afegeix un comentari nou