Obertes les inscripcions per realitzar les proves d'avaluació de l'ACTIC
Comparteix
La Generalitat de Catalunya ha creat el seu propi certificat per acreditar els coneixements d'una persona en matèria de noves tecnologies: l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC). Des del dilluns 23 de novembre estan obertes les inscripcions per poder realitzar les proves del nivell bàsic i del mitjà.
L'ACTIC servirà d'ara endavant per demostrar els nivells de competències TIC davant empreses i organismes. No hi haurà prou amb afirmar que una persona té coneixements bàsics d'informàtica, sinó que caldrà presentar l'acreditació que certifica que s'ha superat una de les proves de l'ACTIC.
Hi ha tres nivells de competències (bàsic, mitjà i avançat) i per obtenir els certificats acreditatius caldrà realitzar una prova avaluadora.
Des del dilluns 23 de novembre estan obertes les inscripcions a les proves de nivell bàsic i mitjà. Les persones que vulguin examinar-se'n hauran de presentar la seva sol·licitud a través del portal ACTIC, fent clic a l'opció Inscripció d'aspirant. Un cop es supera la prova (oberta a persones majors de 16 anys), la Generalitat de Catalunya expedirà un certificat oficial que es podrà presentar a qualsevol administració o empresa privada. En una fase posterior s’oferirà la possibilitat d’obtenir els certificats de nivell avançat (nivell 3).
Es parla de l'ACTIC des de fa ja uns mesos, però, demà, dimecres 25 de novembre, el conseller de Governació i Administracions Públiques, honorable senyor Jordi Ausàs, farà la presentació oficial de la posada en marxa d'aquesta acreditació.
Què és l'ACTIC?
Aquest reportatge realitzat per l'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC explica què és i com funciona l'ACTIC, de la mà d'experts i representants de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i el Departament de Governació i Administracions Públiques:
L'ACTIC avaluarà la competència digital de forma independent als programes informàtics. És a dir, avaluarà com s’apliquen els coneixements, habilitats i actituds per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència, per sobre del coneixement de programari concret. A més, s’incorporen continguts relacionats amb la cultura digital, les bones pràctiques i el civisme digital.
Voleu esdevenir centre col·laborador?
Aquestes proves es realitzaran a centres col·laboradors de l'ACTIC. Si formeu part d'una entitat o ens local que compta amb un Punt TIC o una sala multimèdia i compliu els requisits necessaris, podríeu demanar ser centre col·laborador de l'ACTIC. Per conèixer els requisits hauríeu de consultar el Decret 89/2009, de 9 de juny, regulador de l'ACTIC i l’Ordre que desplega alguns aspectes del Decret. La sol·licitud es fa des del portal ACTIC.
Afegeix un nou comentari