Hackató d’economia feminista
Fiare Banca Etica organitza un laboratori d’idees sobre economia feminista el 14 de juny, a través de sis projectes oberts a nodrir-se d'aportacions de menors de 35 anys.
Fiare Banca Etica organitza, el 14 de juny, un laboratori d’idees: la Hackató d’Economia Feminista. La sessió de treball es farà de 10h a 14h al centre cívic del convent de Sant Agustí, a Barcelona. Girarà entorn a l’economia feminista, pivotant al voltant de sis projectes: Femmefleur, Matriu, Enruta’t, La Clara Comunicació, Voltes i l’Observatori IQ. Entitats involucrades en àmbits com l’educació, la formació, l’assessorament, la comunicació, la salut o l’arquitectura, entre d’altres, i on exerceixen la seva activitat amb perspectiva de gènere i trencant rols i rutines androcèntriques.
La sessió servirà d'espai de trobada i exposició d'aquestes iniciatives de l’economia feminista amb persones joves per a que aquestes aportin idees i complementin la seva formació. A banda de ser un lloc on reflexionar conjuntament sobre l’economia social i feminista, l’esdeveniment pretén ser un espai de treball, on es feinegi de manera col·laborativa per buscar solucions a problemàtiques i/o dificultats concretes.
A la hackató hi poden participar gratïtament persones, menors de 35 anys, on podran argumentar, debatre les seves idees, perspectives i intercanviar coneixements. Treballaran de manera col·laborativa per cercar solucions i dinàmiques que ajudin a fer efectiva la implementació de les noves línies dels projectes, alhora que aprofundeixen en les idees dels projectes.
Es realitzarà una avaluació de cada projecte, per un jurat de persones expertes de Fiare Banca Etica, que es basarà en els materials elaborats durant els tallers participatius, tenint en compte indicadors d’avaluació, sostenibilitat i els valors de l’economia feminista. El projecte que superi l’avaluació amb més èxit serà premiat econòmicament, amb la mentoria de LabCoop i un espai de treball durant 4 mesos. Tanmateix, es farà difusió de tots els projectes pels canals digitals i socials de Fiare Banca Etica.
La iniciativa segueix l’estela d’altres hackatons organitzats pel grup Banca Etica en el seu 20è aniversari que han orbitat en temes diversos com l’urbanisme, el món laboral, innovació social o economia col·laborativa.
<p class="address" translate="no"> Comerç, 36 <br> Barcelona <br> Espanya </p>
<p class="address" translate="no">
Comerç, 36 <br>
Barcelona <br>
Espanya
</p>