Dia d'Internet: Activitats per apropar les TIC a la ciutadania
Comparteix
Avui, dilluns 17 de maig, es commemora a nivell internacional el Dia d'Internet i la Societat de la Informació. És el dia triat per donar a conèixer les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies per millorar el nivell de vida dels pobles i dels seus ciutadans i ciutadanes. Entitats sense afany de lucre, universitats, administracions, xarxes... de tot Catalunya organitzen diferents activitats per commemorar aquest dia.
Els centres de la Xarxa Òmnia i la Xarxa Punt TIC, xarxes de centres i espais que apropen les TIC a la ciutadania i treballen per trencar l'escletxa digital, són referents territorial pel que fa a la societat del coneixement i espais integradors que potencien la dinamització comunitària i/o empresarial del territori. Com a tals, fan diferents propostes per al dia d'avui, com ara, festes, jornades de portes obertes, conferències i taules rodones...
A Sant Feliu de Llobregat, per exemple, el Punt TIC Palau Falguera i l'ajuntament del municipi organitzen la jornada Els governs locals davant el repte del web 2.0. Els Punt TIC de Lleida centren l'atenció en els joves i les xarxes socials i celebren les jornades Joves i xarxes socials adreçades als joves, pares i mares i professorat. Als Punt TIC-Òmnia de Mataró també parlaran de les xarxes socials, però en format de taller i conferència. A més a més, hi haurà una taula rodona per debatre sobre els 10 anys d'Òmnia, on participaran diversos representants d'aquest projecte.
D'altres Punt TIC organitzen xerrades i tallers els propers dies. Demà, dimarts 18 de maig, a les 18:00 hores la dinamitzadora de l'Òmnia de Sant Vicenç dels Horts farà la xerrada Educació i bon ús de la revolució tecnològica. El dimecres, 19 de maig, a l'Òmnia de l'Associació de Veïns/es de Riu Clar impartiran diferents tallers per tal de mostrar els tràmits que es poden realitzar a través de la xarxa, promoure la utilització de xarxes socials com a mitjans de comunicació, fomentar la utilització de l'Òmnia entre els veïns i veïnes del barri i facilitar la recerca de feina per Internet seran els objectius dels tallers.
Trobareu informació sobre més iniciatives d'Òmnia i Punt TIC a les seves planes web: www.xarxa-omnia.org i PuntTIC.cat.
Conferències que es poden seguir per Internet
Les universitats i d'altres centres tecnològics també fan propostes per a la commemoració del Dia Mundial d'Internet. L'Escola Politècnica Superior de Castelldefels (EPSC) organitza unes conferències avui de 16:00 a 20:00 hores. “Internet de les coses: la revolució que s’acosta” a càrrec de Carles Gómez, professor de l'EPSC i membre actiu de l'IETF (The Internet Engineering Task Force); “El canvi de paradigma a la TV”, Eudald Domènech, pioner d'Internet i fundador d'InOut TV; “Internet i el seu impacte en la defensa dels drets humans”, Alfonso López, president d'Amnistia Internacional Espanya.
Les conferències són obertes a tothom prèvia inscripció per correu electrònic: epsc.difusio[arrova]upc.edu. També es podran seguir per streaming gràcies a la Fundació I2CAT que retransmetrà les conferències en l'adreça http://fi2.cat/internetday.
Tothom que s'apropi a celebrar el Dia d'Internet al Citilab-Cornellà també podrà seguir en directe les conferències de l'EPSC, ja que, es projectaran a la Sala C del Citilab. A més a més, el grup de recerca Seniorlab fa la seva pròpia proposta d'activitat: Un debat obert sobre com la xarxa està canviat les nostres vides. Es podrà seguir en directe per Internet de 16:30 a 18:00 a través de citilab.tv. Tothom qui vulgui podrà plantejar temes a través de Twitter amb el codi #seniortv, que s'aniran incorporant al debat sobre la marxa, mostrant així la flexibilitat dels nous canals de comunicació 2.0.
Guia per gestionar les contrasenyes
Amb motiu del Dia Mundial d'Internet, CESICAT (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya) ha publicat una guia sobre com gestionar les contrasenyes de forma segura a Internet. Us animem a consultar-la per millorar la vostra seguretat quan navegueu perInterent: Guia per gestionar les contrasenyes.
Afegeix un nou comentari