Àmbit de la notícia
Cultural

'Ressona': Tallers per a la construcció de pau

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Marta Catena
  • Els tallers s'han dut a terme al llarg del 2024 i s'han dividit en sis sessions, on s'han tractat temes com l'exili o la memòria.
    Els tallers s'han dut a terme al llarg del 2024 i s'han dividit en sis sessions, on s'han tractat temes com l'exili o la memòria.
  • La Generación V+ és una plataforma internacional que té com a objectiu ser el llegat de l'Informe Final de la Comissió de la Veritat de Colòmbia.
    La Generación V+ és una plataforma internacional que té com a objectiu ser el llegat de l'Informe Final de la Comissió de la Veritat de Colòmbia.
  • Els tallers 'Ressona' han utilitzat l'artteràpia com a eina principal d'expressió i de gestió de les emocions treballades.
    Els tallers 'Ressona' han utilitzat l'artteràpia com a eina principal d'expressió i de gestió de les emocions treballades.

La plataforma Generación V+ ha impulsat la iniciativa, amb el suport de l'ICIP i la Taula per Colòmbia, amb l'objectiu de crear un llegat de l'Informe de la Comissió de la Veritat de Colòmbia.

L'any 2016, l'Acord de Pau a Colòmbia es va convertir en la realitat que va permetre aturar el conflicte armat que havia colpejat el país des del 1964. Gràcies al procés de conciliació, van sorgir diferents estructures per construir la pau al territori i, una d'elles, va ser la Comissió de la Veritat (CEV). Després d'anys d'una feinada i dedicació immenses, va publicar l'Informe Final de la Veritat, un document basat en el procés d'escolta que presenta eines de reparació per desescalar el conflicte.

La Juliana i l'Alejandra són dues activistes colombianes que han organitzat les trobades creatives i de construcció de pau del cicle 'Ressona'. Elles formen part de la diàspora colombiana a Barcelona i pertanyen a la plataforma Generación V+, la qual treballa per deixar llegat de l'Informe Final de la Comissió de la Veritat de Colòmbia. A través de l'escolta activa, el diàleg i l'artteràpia, han conformat un espai segur per a totes les persones que necessitaven connectar amb elles mateixes i amb el refugi de l'informe.

L'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia han col·laborat en l'impuls dels tallers de Ressona. Hem parlat amb l'Alejandra Bermúdez i la Juliana Sotelo per endinsar-nos en la seva tasca de reflexió, acompanyament i creació.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari