Àmbit de la notícia
Jurídic

Sentència del tribunal Constitucional en relació amb l’Estatut d’Autonomia de Catalunya

  • Estatut de Catalunya
  • Tribunal Constitucional

En relació amb el recurs d’inconstitucionalitat interposat pel Partit Popular contra la Llei Orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, cal destacar que el passat 28 de juny de 2010 i després de gairebé quatre anys d’espera, el Tribunal Constitucional ha fallat estimant parcialment el recurs d’inconstitucionalitat contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Tot i que la sentència de la resolució del Tribunal Constitucional (en endavant TC) en relació amb el recurs d’inconstitucionalitat contra l’estatut d’autonomia de Catalunya encara no ha estat publicada, de la conclusió del TC es desprèn:

  • Que no tindran eficàcia jurídica les referències que es feien a Catalunya com a nació i a la realitat nacional de Catalunya.
  • Que, tot i que inicialment es va plantejar d’impugnació de 129 articles, l’afectació resultant ha estat molt menor. Així els preceptes directament inconstitucionals són 12 i molts d’ells ho són només en algun dels seus apartats.
  • Pel que fa als articles que finalment no han estat considerats inconstitucionals, el TC vincula, però, la seva constitucionalitat a la interpretació que se’n faci i que, en tot cas, ha d’estar d’acord amb els criteris que el tribunal ha desenvolupat en els fonaments Jurídics de la sentència, text que encara no s’ha publicat i del qual, per tant, se’n desconeix el contingut.

Arran de la conclusió de la sentència del TC, el Govern de la Generalitat ha anomenat un grup d’experts encarregats de fer l’estudi de com afecta la sentència del TC a l’estatut i al seu desenvolupament, tot i que fins que la sentència no es publiqui serà difícil arribar a cap conclusió.
Declaració institucional President Generalitat

 

Comparteix i difon

Comentaris

Anònim

(Usuari no registrat)

Conseqüències sentència Tribunal Constitucional

Afegeix un nou comentari