Àmbit de la notícia
Econòmic

La CONGDE exigeix un pla per arribar al 0,7% en cooperació

Autor/a
Suport Associatiu
  • Imatge retall AOD

La Coordinadora Espanyola d’ONG de Desenvolupament ha exigit  “un pla realista i verificable” al Govern per garantir el 0,7% en cooperació. 

 

La Xarxa europea d’ONG per al Desenvolupament (CONCORD) ha realitzat un informe, que situa Espanya  com un dels tres principals responsables de l’incompliment de la Unió Europea respecte l’objectiu final del 0,7% del PIB al 2015, destinat a l’Ajuda Oficial al Desenvolupament.

Per tal de no allunyar-se del objectiu col·lectiu el 2010, Espanya hauria d’haver aportat l’any passat 792 milions d’euros. Els altres dos països que la Unió Europea ha qualificat com a responsables són Itàlia -que ha deixat de contribuir amb 5.432.000 euros- i Alemanya -amb 3.282 milions.

Ara, la Coordinadora Espanyola d’ONG de Desenvolupament (CONGDE) ha exigit al Govern “un pla realista i verificable” per tal d’arribar al tan desitjat 0,7% l’any 2015.

El Pla Anual de Cooperació Internacional 2011, que es va aprovar el passat 4 de març pel Consell de Ministres, preveu una disminució de 1.031 milions d’euros respecte l’any 2010.

Les diferents àrees a l’Ajuda Oficial al Desenvolupament que es veuran afectades per la reducció són educació, salut i aigua. Per contra, els ajuts en sectors financers i bancaris augmenten del 4,23% al 7,60%.

D’altra banda, el CONCORD ha denunciat que alguns estats membre han computat  uns 5.200 milions d’euros com ajuda al desenvolupament al 2010, quan en realitat el desglossament  es el següent:

  • 2.500 milions d’euros corresponen a cancel·lació de deutes a països en vies de desenvolupament.
  • 1.600 milions d’euros a ajuts a estudiants.
  • 1.100 milions a ajuts a refugiats.

CONCORD ha denunciat també que hi ha països que estan computant com Ajuda Oficial al Desenvolupament, el fons per contribuir a atenuar el canvi climàtic a països no desenvolupats.

A més, les ONG espanyoles reclamen que no es retalli més els fons destinats a sectors bàsics i la creació, al proper G20, d’una taxa financera sobre les transaccions internacionals. 

Llegir més

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari