Mesures alternatives a la contractació directa de treballadors amb discapacitat
Comparteix
La LISMI estableix que les empreses públiques i privades -incloses les entitats no lucratives- de 50 o més persones treballadores, han de destinar, com a mínim, un 2% de la seva plantilla per a persones amb discapacitat.
La Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids (LISMI) té com a objectiu principal el d’aconseguir la incorporació al món laboral de les persones amb discapacitat i estableix que les empreses públiques i privades -incloses les entitats no lucratives- de 50 o més persones treballadores, han de destinar, com a mínim, un dos per cent de la seva plantilla per a persones amb discapacitat.
La LISMI preveu que, en determinats supòsits en què resulti especialment difícil la contractació directa de treballadors amb discapacitat, les entitats puguin optar per mesures alternatives, com ara la col·laboració amb una fundació o associació declarada d’utilitat pública.
Des de Suport Associatiu hem preparat els següents recursos per explicar quines són les obligacions que imposa la LISMI i quines són les mesures alternatives:
- La Llei d'integració social dels minusvàlids -LISMI- (1ª part)
- Mesures alternatives a l’obligació de quota de reserva de la LISMI (2ª part)
Afegeix un nou comentari