Àmbit de la notícia
Internacional

Una guia per facilitar la comprensió del català a la comunitat de parla àrab

  • Un nou recurs per entitats i administracions

La guia, “Salam al català”, s'ha presentat a Girona. És un llibret que té la finalitat de mostrar vincles històrics entre les realitats islàmica i catalana. Entitats catalanes i entitats islàmiques de Catalunya han organitzat la creació i presentació de la guia, aquest juny.

S'ha presentat a Girona una guia per apropar el català a la comunitat àrab-parlant. Diverses entitats i institucions, a nivell gironí i català, i entitats culturals islàmiques han fet partenariat per la cohesió social a través de les llengües, des de la Plataforma per la Llengua al Consell Islàmic Cultural de Catalunya, creadores de la guia, passant per la participació d'entitats formades per immigrants de l'àmbit àrab-parlant. Ara hi ha una nova eina, que s'ha consensuat, per apropar de manera entenedora la llengua del país a la població àrab-parlant que viu a Catalunya.

 

Hi ha una nova eina per apropar de manera entenedora la llengua del país a la població àrab-parlant que viu a Catalunya

 

“Salam al Català” explica de manera gràfica i fàcil alguns aspectes de la llengua catalana que poden ser útils per als nous parlants. El que s'intenta és apropar la realitat catalana a la comunitat musulmana que viu a casa nostra i, sobretot, recordar els avantatges que suposa adoptar el català: el llibret explica, per exemple, com els lectors i lectores del llibre que adoptin el català poden veure ampliades les seves opcions laborals o ampliar la seva xarxa social.

 

 

La guia, amb un total de 13.000 exemplars, s'ha editat en versió bilingüe català/àrab. Es distribuirà a les entitats i administracions públiques que ofereixen serveis d'acollida, i que, per tant, poden tenir com a usuaris dels seus serveis a persones àrab-parlants.

 

 

El llibret és doncs fruit d'un treball conjunt amb la comunitat islàmica i s'ha editat en versió bilingüe català-àrab. Mostra també els vincles que històricament hi ha hagut entre les realitats islàmica i catalana, i explica, de manera sintètica i entenedora, alguns aspectes de la llengua catalana, per tal d'apropar-la a les persones de parla àrab.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari