Acte de commemoració dels 10 anys de Voluntariat per la llengua!
Comparteix
Avui dijous 21 de novembre se celebra a la Fàbrica Moritz de Barcelona l’acte final de commemoració dels 10 anys del Voluntariat per la Llengua, organitzat per la direcció general de Política Lingüística.
Acte de commemoració a Barcelona
Engany, s’han complert deu anys del naixement del Voluntariat per la llengua, programa promogut pel Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística.
Avui dijous 21 de novembre a les 18.15 hores, Voluntariat per la llengua tancarà l’any de celebració amb l’organització d’un acte commemoratiu a la Fàbrica Moritz de Barcelona que servirà també de reconeixement a la tasca feta per voluntaris, aprenents, entitats, establiments i altres col·laboradors.
L’acte, organitzat per la Direcció General de Política Lingüística, comptarà amb la participació del periodista Jordi Puntí, la companyia de teatre The Mortimers i la banda Always Drinking Marching Band.
És imprescindible confirmar l'assistència al correu electrònic 10aniversari@aportada.com o al telèfon 933 182 650.
Per a més informació, visiteu la pàgina Voluntariat per la llengua a Facebook
71.500 parelles lingüístiques en 10 anys
Durant aquests deu anys, s’han format 71.500 parelles lingüístiques entre persones que tenen coneixements bàsics de català i voluntaris que el parlen de manera habitual amb l’objectiu que la persona aprenent pugui practicar en un context real.
Les persones aprenents solen ser joves d’entre 30 i 39 anys. Pel que fa al seu origen:
- Un 64% són d’origen estranger.
- Un 23% provenen de l’estat espanyol.
- Un 8,2% de Catalunya.
- Un 8,2% no especifica el seu origen.
Les persones voluntàries, en canvi, solen ser més grans, entre 50 i 65 anys, i provenen de Catalunya en un 84,5%.
Es detecta, a més, que persones que varen participar en el programa com a aprenents s’hi han reincorporat com a voluntaris.
El programa té implantació també a les Illes Balears, al País Valencià, a Andorra i a la Vall d’Aran per a l’occità i, l’any 2005, va ser reconegut per la Comissió Europea com una de les 50 millors pràctiques de reforç per a l’aprenentatge d’una llengua que s’estaven portant a terme a la Unió Europea.
Afegeix un nou comentari