Àmbit de la notícia
Internacional

Buscant Llavors: a la recerca d'alternatives sostenibles.

  • Horts urbans comunitaris a Todmorden (Anglaterra)
  • "Instituto Mesoamericano de Permacultura" (Guatemala)
  • Projecte cooperatiu Chawamo (Tanzània)

Idees d’arreu del món per millorar la societat. Aquest és el projecte de l’associació Buscant Llavors, que ens vol fer conèixer iniciatives inspiradores que contribueixen a transformar l'entorn.

Buscant Llavors és una associació sense ànim de lucre que busca alternatives sostenibles al sistema actual. El projecte, liderat per Itziar Bardají, Cristina Bajet, Idoia Zalguizuri, Marina Pi i Victoire Panadieles vol difondre i conscienciar sobre les problemàtiques socials i ambientals que pateix la societat actual. 

 

 

 

Com ho fan? Buscant Llavors descobreix i divulga exemples inspiradors d'iniciatives que posen en pràctica millores en l’àmbit de la sostenibilitat alimentària, els recursos naturals, alternatives als diners, el desenvolupament col·lectiu i l’empresa social, entre d’altres. El seu web conté nombrosos reportatges sobre els projectes que han visitat arreu del món com:

 

• “Incredible Edible”: un projecte d’horts urbans comunitaris creat l’any 2008 a la ciutat de Todmorden, al nord d’Anglaterra.

 

• “C3Uruguay”: un projecte de moneda electrònica complementària per facilitar l’accés al crèdit per a les petites empreses de l’Uruguai.

 

• “Chawamo": una cooperativa de dones de Dar Es Salaam, la capital de Tanzània. Gràcies al microcrèdit i l’autoorganització han aconseguit millorar les seves vides.

 

 

Buscant Llavors explora l’entorn i dóna veu a aquestes petites realitats amb capacitat transformadora. Després de visitar aquestes iniciatives comparteixen el que han après amb la intenció de fomentar la reflexió i crear un debat enriquidor sobre la nostra realitat social, d'una manera oberta, positiva i entusiasta.

 

 

 

 

 

 

Com va sorgir el projecte? Durant un viatge a l'Índia amb l'ONG Setem la Cristina i la Itziar van decidir obrir un blog per explicar les seves experiències. Aviat es van adonar que el projecte podia anar més enllà, ja que a la nostra societat cada dia sorgeixen projectes similars que busquen solucions comunes i es posen en marxa per iniciativa popular. Els seus viatges per Àfrica i Amèrica els hi serveixen per descobrir alternatives sostenibles, per aprendre i per divulgar les iniciatives més interessants que descobreixen.

 

Podeu descobrir totes aquestes propostes en una exposició al Casal de Barri del Pou de la Figuera (carrer Sant Pere Més Baix 70, Barcelona). Obert fins al 31 de juliol.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari