Abordatge de la violència masclista des d’una perspectiva intercultural
Comparteix
Les entitats catalanes d'acció social (ECAS) organitzen a partir del 9 de setembre un curs orientat a analitzar la violència de gènere des de la interculturalitat.
La formació, que és gratuïta, està dirigida a professionals d'entitats socials i té com a principals objectius oferir eines i estratègies per a l’abordatge de la violència masclista des d’una perspectiva intercultural, analitzar la violència masclista des d’una visió intercultural, donar a conèixer la situació de les dones migrades que pateixen violència masclista i facilitar eines de detecció i d’intervenció davant de casos de maltractament a dones de cultures diferents.
Programa
- Presentació i introducció (2 hores). Conceptes bàsics. Posicionament vers la violència masclista. Impacte de la multiculturalitat en els processos de violència.
- Conceptes generals (4 hores). Enfocament intercultural de l’abordatge de la violència masclista. Rumors i estereotips vinculats a la violència en dones migrades. Principals factors de vulnerabilitat de les dones migrades davant la violència masclista. Dones en situació de violència: Llei d’estrangeria i Plan de atención y prevención de la violencia de género en población extranjera inmigrante (2009-2012).
- Col·lectius (10 hores). Col·lectius: Col·lectiu Magribí; Països Subsaharians; Llatinoamèrica; Països de l’Europa de l’Est; Xinès. Codis familiars i rol de la dona en el col·lectiu. Diferents concepcions de la violència i del maltractament des dels sistemes de valors culturals, familiars i/o religiosos del col·lectiu.
Pautes d’intervenció per abordar la violència masclista, atenent les especificitats de les dones pertanyents al col·lectiu. Anàlisis de casos pràctics i treball en grups. - Conclusions i avaluació (4 hores). Detecció de necessitats i atenció psicosocial de la violència masclista en dones migrades. Pautes per a la prevenció i sensibilització de dones de diferents cultures. Dinàmiques grupals. Presentació de la bibliografia comentada i conclusions. Avaluació de l’acció formativa.
- Dies i horaris: 9, 16, 23 i 30 de setembre de 2014, de 9.30 a 14.30 hores
- Durada: 20 hores
- Lloc: Seu de Fundació Surt, c/ Guàrdia 14 baixos, Barcelona
- Preu: Gratuït
- Contacte i inscripcions: ecas@acciosocial.org / 93 295 5946
- Inscripció: Aquell qui estigui interessat en participar en el curs, ho pot fer omplint el següent formulari.
Afegeix un nou comentari