Trobada Global dels Instituts Jane Goodall a Barcelona
Comparteix
Aquesta setmana s'ha celebrat la reunió Global de l'Institut Jane amb una conferència de la recent guardonada i reconeguda primatòloga.
Més de 50 persones de 30 països on hi ha oficines de l'Institut Jane Goodall s'han trobat a porta tancada entre el 23 i el 26 de maig a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB.
La trobada ha servit per discutir globalment l'estructura de l'Institut i les estratègies futures i també ha servit per treballar nous programes d'investigació, de conservació i d'educació arreu del món. Aquesta és la segona vegada que el Global Meeting es convoca a Barcelona, l'anterior edició, el 2012, es va dur a terme a la Universitat de Barcelona.
Enguany, la reunió Global ha acabat amb una xerrada oberta al públic anomenada: “El ximpanzé d'Àfrica de l'Oest: Investigació, conservació i oportunitats formatives de voluntariat”.
Ferran Guallar, economista especialitzat en àrees protegides i fundador de l'institut a Espanya i Liliana Pacheco, primatòloga, directora de recerca de l'institut i del programa al Senegal, han liderat la xerrada. Els dos, han explicat el programa de conservació del ximpanzé de l'Àfrica de l'Oest que es porta a terme des del 2007 a l'estació Biològica Fouta Djallon, la primera estació dedicada a la investigació, conservació i educació al voltant del ximpanzé. Una de les peculiaritats d'aquest programa és que et permet formar-te mentre treballes com a voluntari, sigui de curta o de llarga durada.
La trobada ha comptat amb la presència de Jane Goodall, recentment guardonada amb el premi Internacional de Catalunya del 2015, premi que atorga anualment la Generalitat de Catalunya i on aquest any hi havia un total de 152 candidatures.
La britànica primatòloga ha dedicat tota la seva vida a l'estudi dels ximpanzés, ha revolucionat l'estudi dels animals en llibertat, i ara treballa per fomentar el coneixement i l'estima per la natura entre els més joves. Gràcies a la seva implicació amb aquests primats al llarg de la seva vida, ha rebut fins a un centenar de premis.
Jane Goodall és perfectament capaç d'imitar la manera d'expressar-se dels ximpanzés, aquí en teniu un exemple. I vosaltres, en sou capaços?
Afegeix un nou comentari