L’Ajuntament de Barcelona publica una Guia de contractació pública social
Comparteix
El document inclou nous criteris per potenciar els drets laborals, l’economia cooperativa, la igualtat de gènere o el comerç just i disminuir el pes de l’oferta econòmica en els concursos públics.
La guia pretén ser “una eina de transformació econòmica i social i de foment de la transparència" a més de d’esdevenir “un punt de partida per millorar les condicions laborals a la ciutat”, en paraules de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
El document, presentat el 24 d’octubre, concreta una sèrie de criteris socials per afavorir la protecció de les pimes, l’economia cooperativa, solidària i social, la igualtat de gènere, el respecte a la conciliació o el comerç just i vetllar pels salaris dignes, la diversitat funcional i la contractació estable, entre d’altres mesures. Amb aquesta idea també es disminuirà la importància de l’oferta econòmica en els concursos públics.
A través d'aquestes condicions es vol contribuir a fer front a la precarització del mercat laboral alhora que també "s'amplia el ventall d'empreses que poden participar en els processos de licitació pública", segons l'Ajuntament.
Diverses entitats ciutadanes, sectors empresarials i sindicats han pres part en l'elaboració del document. Així, La Confederació del Tercer Sector, l’Associació Catalana d’Empreses de Lleure, l’Educació o la Cultura (ACELLEC), la Cambra de Comerç de Barcelona o la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) són algunes de les diferents organitzacions que s’hi han implicat.
L’Ajuntament de Barcelona, així com les entitats i empreses amb participació majoritària que són membres del Grup municipal, hauran d’aplicar els criteris d’aquesta guia en els processos d’adjudicació i en les contractacions que portin a terme.
L’incompliment de les condicions establertes serà penalitzat com a falta molt greu o comportarà l’extinció del contracte, segons estableix aquest document.
Informació relacionada:
Afegeix un nou comentari