The Free Listening Day, el voluntariat que escolta els problemes de la gent
Comparteix
Urban Confessional organitza un esdeveniment que se celebrarà a ciutats dels Estats Units i d’altres països del món. De moment, ja tenen 2000 persones voluntàries al país nord-americà. Barcelona també l’acollirà.
Alguna vegada has necessitat compartir un pensament amb algú? Aquest és exactament l’objectiu de The Free Listening Day, un projecte que reuneix a voluntariat a diferents ciutats per simplement escoltar als vianants que vulguin parlar amb algú o compartir les seves inquietuds. Urban Confessional és l’organitzador d’aquest dia, que se celebrarà l’11 d’abril, i recentment commemoraran la tercera edició de la jornada amb un acte mundial que serà acollit a ciutats dels Estats Units i d’altres països. Algunes ciutats on també se celebrarà The Free Listening Day són:
- Abuja (Nigèria)
- Atalanta (Geòrgia)
- Barcelona (Espanya)
- Chicago (Illinois)
- Lahore (Pakistan)
- Lima (Perú)
- Londres (Anglaterra)
- Los Àngeles (Califòrnia)
- Ciutat de Mèxic (Mèxic)
- Nova York (Nova York)
- Portland (Oregon)
- Seül (Corea del Sud)
Fundat l’any 2012, el moviment ha inspirat el món a escoltar, a estar present i estimar-nos els uns als altres. "Vam començar a les estacions de metro i ara sortirem als carrers tres o quatre vegades per setmana per escoltar a la gent", afirma en el vídeo promocional Benjam Mathes, el fundador del projecte. Tot va començar després d’un divorci. Mathes estava trist i de sobte un curt diàleg amb una persona sense sostre que no podia oferir-li res més excepte el seu temps va fer obrir-li els ulls.
Aquesta experiència li va fer pensar sobre el món en el qual vivia, un lloc on les xarxes socials donen una idea equivocada del que és estar connectats, ja que al mateix temps les persones es tornen menys empàtiques, se senten soles, i perden les facultats d’escoltar cara a cara. Així va començar Urban Confessional – Free Listening, una iniciativa que va néixer als Estats Units, on compten amb més de 2000 persones voluntàries, però que actualment s’ha expandit a altres països com Anglaterra, Perú, el Japó, Corea del Sud o fins i tot Espanya, amb Barcelona com a ciutat que acull l’esdeveniment.
El moviment té el suport de centenars de voluntaris i voluntàries que ofereixen una conversa en desequilibri. Això vol dir que el voluntariat escolta, i per fer-ho, sostindran senyals i permetran a tothom parlar, cantar, ballar, cridar, plorar o compartir amb ells i elles qualsevol pensament que vulguin compartir. "No estem aquí per canviar l’opinió de ningú. Hem d’evitar rebatre pensaments de l’interlocutor. Si algú diu coses amb les quals no estàs d’acord, troba en tu mateix la manera d’entendre-ho, somriu i estiguis allà per ells", afirmen en la seva Guia de Claus per Escoltar (en anglès).
Afegeix un nou comentari