d-LAB obre un repte per l’apoderament de la dona a la indústria tecnològica
Comparteix
El programa de Mobile World Capital vol trobar solucions innovadores per fer front a la bretxa de gènere.
“Només 29 de cada 1000 dones graduades trien un grau relacionat amb la informàtica”. Aquestes són les xifres que presenta m4social extretes de l’informe de la Comissió Europea sobre “Dones actives en el sector de les TIC”, un número que mostra que les preferències del col·lectiu de les dones encara estan lluny de triar carreres relacionades amb la indústria tecnològica, i quan es tracta de les TIC, fins i tot es redueix a 4 de cada mil.
En aquest sentit d-LAB, un programa de Mobile World Capital, ha llençat un repte per trobar solucions mitjançant la innovació per fer front a la bretxa de gènere en l’àmbit de la tecnologia. Aquesta bretxa de gènere ve motivada pel nombre reduït de nenes que trien assignatures tècniques i carreres de ciència i tecnologia. Paral·lelament, això es tradueix en un nombre baix de dones que ocupen càrrecs de direcció a les empreses del sector.
Segons d-LAB, les noves innovacions tecnològiques com el creixent auge de la intel·ligència artificial, l’avenç de la robòtica o l’Internet de les coses necessiten de la participació i la inclusió de la dona. Cada any d-LAB llença 3 reptes socials a través de convocatòries perquè es presentin diferents solucions. Enguany, totes les persones o col·lectius que vulguin contribuir a canviar aquesta realitat poden presentar les seves solucions fins al 30 de maig de 2018 a les 17.00h a través de la pàgina web de d-LAB.
“Aquest repte busca projectes i solucions digitals que hagin demostrat contribuir a la reducció de la bretxa de gènere i puguin ser reproduïbles i escalables de manera sistemàtica”, afirmen des de d-LAB. Des de sistemes de recursos humans, passant per tutories laborals o programes d’aprenentatge per al desenvolupament del talent femení. L'objectiu final: l'apoderament de la dona a la indústria.
En total fins al dia d’avui s’han llençat 4 reptes (amb el de la bretxa de gènere a les TIC inclòs) a 19 països, aconseguint fins a 100 propostes entre tots ells. Altres reptes que ja s’han tancat són, per exemple, una convocatòria per combatre el ciberassetjament a través de les tecnologies mòbils o la transformació de l’ús i la gestió de les dades personals de salut.
Afegeix un nou comentari