Eurochild llança una enquesta per consultar als infants quin futur volen
Comparteix
Des d’ara fins al 21 de setembre del 2018 nens i nenes de totes les edats poden omplir una enquesta sobre les seves condicions de vida i sobre el futur que volen per Europa.
Experiència de vida familiar, escola, migració i les idees que tinguin sobre Europa i sobre com els agradaria que fos estan incloses a les preguntes de l’enquesta, escrites en un registre comprensible als menors de 18 anys.
Les pors i els desitjos de com criatures de totes les edats voldrien que fos l’Europa del futur també estan incloses en l’enquesta, a la qual es pot accedir online a través d’aquest enllaç, que es mantindrà actiu fins al setembre.
L’enquesta s’ha publicat online en 19 llengües diferents, i els menors provinents de països fora les fronteres de la UE també estan convidats a respondre les preguntes i a participar.
L’enquesta recorda que si no vols no cal que contestis totes les preguntes, centrades sobretot en l’opinió de les criatures sobre la seva escola, l’atenció que reben dels adults i la forma de vida que porten, tant a la vida física com a l’esfera digital.
El proper 20 de novembre del 2018, dia Mundial dels drets dels Infants i un any després que el president del Parlament Europeu Antonio Tajani es comprometés a organitzar un acte anual sobre els drets infantils a la Unió Europea, es donaran a conèixer els resultats de l’enquesta.
La iniciativa és de l’organització Eurochild en col·laboració amb UNICEF, i l’enquesta l’han elaborada persones expertes en drets dels infants com una eina accessible per ajudar els més joves a empoderar-se i contribuir al futur de les polítiques europees.
La vicepresidenta del grup parlamentari europeu pels Drets dels Infants Anna-Maria Corazza Bildt ha assenyalat que: “ja té ganes de discutir els resultats de l’enquesta amb criatures al plenari del Parlament Europeu”.
L’organització Eurochild funciona en xarxa a escala internacional i s’ocupa del benestar de la infància europea amb l’objectiu de modificar i dissenyar noves polítiques continentals més adequades als drets de nens i nenes, que en un futur proper heretaran la UE.
Afegeix un nou comentari