Rosa María Durango: “La igualtat real i efectiva de les dones queda lluny d’assolir-se”
Comparteix
La responsable de l’àrea d’ocupació, formació i igualtat a la Federació de Dones Progressistes ens explica com treballa l'entitat a través d’esdeveniments com el World Cafè per millorar la situació de les dones a la seva feina.
La Federació de Dones Progressistes és una organització sense ànim de lucre d'àmbit estatal que compta amb més de 23.000 persones associades. El seu objectiu principal és treballar per una societat igualitària, en la qual tant dones com homes participin en la vida social, econòmica i política en igualtat de condicions i oportunitats.
Rosa María Durango Simón, responsable de l’àrea d’ocupació, formació i igualtat a la Federació de Dones Progressistes, ens explica de primera mà el projecte World Café.
Com neix la vostra Federació?
La federació neix el 1987 gràcies a la inquietud de dones de tot l’estat espanyol que decideixen organitzar-se des del feminisme per aconseguir la igualtat real en tots els àmbits. Des de llavors, molts són els èxits aconseguits, però encara queda molt pel que treballar. La violència masclista, la discriminació laboral, la manca de coeducació, la feminització de la pobresa i l'abolició de la prostitució són encara assignatures pendents amb les que tenim un clar compromís.
Què és el World Cafè?
Des d'aquest any, estem desenvolupant un projecte subvencionat pel Ministeri de Sanitat, de Serveis i Igualtat, dirigit al Tercer Sector anomenat Wolrd Cafè. El projecte té com a objectiu formar, informar i sensibilitzar al teixit associatiu de la necessitat d'incorporar la igualtat a nivell estructural i a nivell d'intervenció. Per a això, realitzem formació en línia, adreçada a la presidència, la directiva i el personal tècnic, aportant eines que puguin ser implementades a nivell organitzatiu i en l'execució de projectes.
On heu fet els anteriors Wolrd Cafè?
El format World Cafè, és una activitat presencial que hem realitzat a Madrid, València i Ceuta de moment. Ens permet reflexionar i generar coneixement col·laboratiu, sobre els reptes i propostes de futur perquè la igualtat sigui una realitat en les nostres entitats.
Quins objectius voleu aconseguir amb ells?
Finalitzarem el projecte, recollint les veus de tots/es els/les professionals que han participat en el projecte, amb propostes, mesures, bones pràctiques, perquè d'aquesta manera puguem promoure la igualtat al Tercer Sector de forma efectiva.
Quines altres iniciatives porteu a terme en l'organització?
L'organització treballa en diferents àmbits, desenvolupant projectes dirigits a les dones víctimes de violència de gènere, a dones en risc d'exclusió, a dones en recerca de feina, amb joves, ja que considerem clau el treball preventiu que es pot fer des d'edats primerenques educant en igualtat. També treballem amb empreses realitzant formació, en diferents àrees com per exemple, donant suport a les empreses en l'elaboració dels seus plans d'igualtat.
¿Quin ha estat el millor moment per a dones progressistes?
El moviment feminista en general i la nostra entitat en particular està darrere dels grans avenços aconseguits per i per a les dones. La nostra entitat recolza el treball de moltes dones valentes i per això és just reconèixer-ho. Però el millor moment per a la nostra organització serà quan aconseguim la igualtat real i efectiva de les dones, repte que actualment queda lluny assolir.
Com es planteja el futur de Dones Progressistes a curt termini?
Treballant intensivament pels drets de les dones.
Afegeix un nou comentari