Col·lectiu i+d presenta el projecte 'Construint plegades polítiques i projectes amb perspectiva interseccional aplicada'
Comparteix
L’associació aborda l’interseccionalitat com a clau dels seus projectes de futur.
El proper dijous 17 de gener a les 12.00 h, el Col·lectiu i+d, professionals per la diversitat, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, organitzen l’acte ‘Construint plegades polítiques i projectes amb perspectiva interseccional aplicada’.
Aquesta presentació d’experiències i metodologies té l’objectiu de donar una perspectiva interseccional en els diferents àmbits d’actuació per evidenciar la injustícia sistemàtica i la desigualtat social des d'una base multidimensional.
El programa s’inicia amb un laboratori per la vivència d’experiències i la creació metodològica.
A continuació, es centra en el tema de la intereseccionalitat aplicada i eines tècniques. Es parlarà del que s’entén per perspectiva interseccional, la Checklist Interseccional i altres experiències aplicades en l’àmbit de la planificació, la formació, la comunicació i la intervenció social, a més d’’introduir-se la 1ª edició dels Curs d’enfocament interseccional 2019.
Per últim, es tractarà el feminisme d’i+ amb una proposta per a l’abordatge del gènere amb perspectiva interseccional.
L’acte compta amb la participació de diferents professional del sector, com Carolina Astudillo, de QSL Serveis Culturals, Alfredo Cohen de El Parlante, Adrian Crescini, de la Xixa Teatre i Jessica González de CEAi, entre d’altres.
La interseccionalitat és l'estudi de les identitats socials solapades o intersectades i els seus respectius sistemes d'opressió, dominació o discriminació. Defensa que les diverses categories biològiques, socials i culturals com el gènere, l'ètnia, la classe, la discapacitat, l'orientació sexual o la religió, interaccionen en múltiples nivells.
La interseccionalitat es basa en pensar en cada un d’aquests elements com a unitat de manera inextricable amb tots els altres elements, per comprendre de forma completa la pròpia identidad.
Per participar en l'acte, cal enviar un correu electrònic a l’adreça imes@qsl.cat.
Afegeix un nou comentari