Àmbit de la notícia
Econòmic

Neix LaCoordi, l'aliança pel Comerç just i les Finances Ètiques

Entitat redactora
Ravalnet
  • Presentació de LaCoordi a la seu d'Alternativa 3, Terrassa, el 7 de març de 2019

Sis entitats del tercer sector i l'Economia Social i Solidària uneixen forces per crear la Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques a Catalunya (LaCoordi). L'han donat a conèixer el 7 de març, a Terrassa.

"L'entitat vol ser una eina que serveixi per articular i fer créixer els projectes que aposten per un consum crític, conscient i solidari al territori, promoguts per organitzacions de Comerç Just, governs locals i entitats socials". Així ho ha explicat Maria Fernandez, presidenta de LaCoordi, en l'acte de presentació celebrat a Terrassa.

Ha estat a la seu d'Alternativa 3 i hi han participat representants de les sis entitats que formen la coordinadora: SETEM CatalunyaOxfam IntermónAlternativa 3Fiare CatalunyaFETS-Finançament Ètic i Solidari i la Xarxa d’Economia Solidària. L'acte també ha comptat amb representants institucionals i d'organitzacions de Comerç Just de fora de Catalunya.

La Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques a Catalunya (LaCoordi) és l'evolució de la campanya 'Som Comerç Just i Banca Ètica', que s'organitza cada any al voltant del Dia Mundial del Comerç Just. Aquesta campanya ha anat canviat al llarg dels seus 20 anys d'existència: va néixer sota el nom de la 'Festa del Comerç Just' i ha anat incorporant el discurs de les finances ètiques i de l'Economia Solidària.

Les dones i el feminisme seran protagonistes de la campanya del Dia del Comerç Just de 2019.

Han aprofitat la presentació per anunciar que la campanya d'enguany per al Dia del Comerç Just, que se celebra el 4 de maig, es farà des d'una òptica feminista. Sota el lema 'Posa el filtre lila: per la igualtat, tria Comerç Just', la campanya visibilitzarà les desigualtats de gènere que existeixen en diferents sectors del comerç internacional.

Han explicat que les organitzacions de Comerç Just i les Finances Ètiques no discriminen per raó de gènere, paguen el mateix salari pel mateix treball a homes i dones, promouen la inclusió de les dones en els processos de formació, de participació i en els càrrecs de decisió dins les organitzacions i faciliten l'apoderament econòmic de les dones, amb l'accés al mercat i a la propietat de la terra.

Maria Fernandez ha donat a conèixer algunes altres activitats que es desenvoluparan al llarg de l'any. Com ara, una Caravana pel Comerç Just i les Finances Ètiques que recorrerà diversos municipis catalans; tallers, activitats i materials comunicatius als municipis; l'elaboració d'un informe sobre el Comerç Just a Catalunya;  i la producció d'un reportatge audiovisual sobre la relació del Comerç Just amb l'apoderament de les dones.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari