Àmbit de la notícia
Comunitari

Sigues una estrella, dona sang

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Anna Espinach
  • Persona donant sang.
  • Donar sang és una altra pel·lícula
    Enguany, la marató de donants de sang està ambientada en el món del cinema
  • Donar sang és una altra pel·lícula
    Els donants seran rebuts amb catifa vermella i se'ls oferiran crispetes

Comença la marató de donants de sang que tindrà lloc del 8 al 15 de gener, enguany ambientada en el món del cinema.

A dia d’avui, les reserves de sang a Catalunya cobreixen les necessitats per a cinc dies, quan el nivell òptim en són deu. La crisi de la Covid-19 ha provocat que hi hagi una alta necessitat de sang als hospitals, ja que s’estan duent a terme molts tractaments i operacions ajornades. Això fa que aquestes necessitats de sang siguin superiors a les habituals en qualsevol altre any.

L'actual campanya del Banc de Sang i Teixits, la més gran de l’any, té l’objectiu d’aconseguir que més de deu mil persones donin sang per així recuperar els nivells òptims de les reserves.

'Donar sang és una altra pel·lícula'

Aquest és el lema d'una marató molt cinematogràfica, on les persones que acudeixin a donar seran rebudes amb una catifa vermella i se’ls oferiran crispetes perquè gaudeixin durant la seva donació. També es podran fotografiar amb cartells on hi figuren frases mítiques de pel·lícules adaptades per a l'ocasió i seran obsequiats amb una subscripció d’un mes a la plataforma de cinema en streaming Filmin, col·laboradora d’aquesta marató. Filmin ha creat una col·lecció especial amb títols relacionats, d’alguna manera, amb el fet de donar sang.

Testimonis de cine

També especialment per a l’ocasió, s’han realitzat una sèrie de petites pel·lícules en forma de tràiler que aporten el testimoni real de persones que han tingut alguna experiència especial lligada a la donació de sang.

La història de la Mireia, una infermera que es va tatuar al braç la data del 29 d’octubre, el primer cop que va donar sang i plasma; la història del Marc, que després d’un greu accident de muntanya va ser receptor de sang; o la història del Jordi, que després d’estar ingressat i superar la Covid es va fer donant de sang per ajudar a altres persones.

Aquests testimonis, així com els que es poden trobar a moltesgracies.net pretenen posar en valor la tasca dels donants, però també volen animar a tots aquells que encara no ho són o potser desconeixen l’ús que es fa de la sang i el plasma que es dona.

On es pot donar?

Els punts de donació són els principals hospitals de Catalunya i punts habilitats especialment per a l’ocasió, com ara el Portal de l’Eixample -Carrer València 268- , que serà l’espai simbòlic de la marató, ambientat en el món cinematogràfic, on els donants podran acudir el divendres i el dissabte.

A banda dels hospitals, s’han organitzat una quarantena d’espais de donació en diferents pobles i ciutats de Catalunya. Cal agrair la col·laboració dels principals ajuntaments, Creu Roja i Federació Catalana de Donants de Sang, entre d'altres entitats, que fan possible accions com aquesta.

Donar de forma segura

Les donacions es realitzen seguint totes les mesures sanitàries requerides: rentat de mans, mascareta, distància, desinfecció de l’espai... Per tal d’evitar aglomeracions és necessari demanar cita prèvia -en forma de reserva de butaca per al cinema- a la web donarsang.gencat.cat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari