Àmbit de la notícia
Cultural

Arts visuals i pensament per mirar d'una altra manera: la nova temporada de la Brossa

Entitat redactora
Colectic-comunitari
  • L'equip de 'Desig. Un tramvia', una de les propostes teatrals d'aquesta temporada.
    L'equip de 'Desig. Un tramvia', una de les propostes teatrals d'aquesta temporada.

Propostes teatrals com 'La casa sin Bernarda', de Paula Errando, i 'Desig. Un tramvia', de Paul Berrondo, reinterpreten els clàssics.

21 propostes d'arts visuals i accions de pensament que van des del teatre i la poesia a les instal·lacions. El Centre de les Arts Lliures - Fundació Joan Brossa presenta la nova temporada sota la codirecció artística de Maria Cenelles i Marc Chornet amb la premissa d'observar des d'una perspectiva transformadora per "generar noves mirades sobre el que ja existeix (o no existeix si no és observat)".

És la segona temporada després de la transformació de l'espai, anteriorment La Seca-Espai Brossa.

Els clàssics, des d'un altre punt de vista

'Una pedra a la sabata', dirigida per Joan Baixas a partir de textos de Perejaume i Joan Brossa obrira la programació de l'Espai T. Alhora, els espais Ç i B acolliran l'exposició 'Nova i curiosa relació', resultat del procés de recerca curatorial 'La invisibilitat del Dau' sobre Enric Tormo, impressor i fotògraf. 

Al novembre, s'hi podrà veure 'La casa sin Bernarda', una adaptació del text lorquià de Paula Errando i la cia. Entrance, i 'Desig. Un tramvia', un Tennessee Williams reinterpretat per la cia. +TEATRE amb Paul Berrondo a la direcció.

En l'àmbit de la teatralitat, també es donarà espai a 'Shalom Judith', el nou espectacle d'Aleteo Teatro dirigit per Montse Bonet després del gran èxit 'Blanca desvelada', i 'La revolució de les 4 idees', de Dúo fàcil. Els Pirates tornaran a l'escenari amb 'La setena porta', i Dei Furbi estrena la coproducció #Brossa.

La temporada comptarà amb una sèrie de reposicions coproduïdes amb la Fundació, entre les quals hi ha 'El més bonic que podem fer', de Sixto Paz, 'El missioner', de La Virgueria, i 'Els ossos de Montaigne', dirigit per Glòria Balañà amb dramatúrgia de Sadurní Vergés, que es van estrenar durant el passat GREC 2022.

També s'hi podrà veure el projecte escènic comunitari 'Blank' que s’està treballant entre el Teatre Tantarantana i el Centre de les Arts Lliures. És una proposta a partir de textos d'Alice Birch que es portarà a les dues sales en formats diferents però complementaris entre febrer i març i que a La Brossa estarà dirigida per Roberto Romei.

Espais sonors

Les instal·lacions sonores ocuparan l'espai de la mà de les tres persones que han guanyat l'última convocatòria de projectes artístics PostBrossa, que són Pere Llobera, Laura Ginés i Laura Llaneli. També gràcies a la peça 'Allí donde no estamos', de la companyia Monte Isla, i a 'R Muda', de Gerard Marsal, inspirada en l'obra de Gabriel Ferrater.

Poesia, en gran angular

La poesia, com no podia ser d'altra manera en un entorn brossià, hi té lloc en formats multidisciplinaris. En són una mostra les exposicions 'La serp viva', de David Bestué, i 'L'ull de veure aparicions', de Roser Bastida i Javi Morera, amb la col·laboració de Carles Dachs, Laura G. Ortensi, Irene Gómez i Francesc Vélez.

A més, Edicions Poncianes i La Sullivan impulsen el 'Festival BIS. Relectures performàtiques', que convida artistes de diferents disciplines a crear una altra forma d’allò que ja existeix, i torna el cicle 'Músiques indòmites' curat per Xavi Lloses centrat en l'experimentació i el diàleg intergeneracionals.

Seguint amb l'univers brossià, l'exposició 'Altres Brosses. Joan Brossa i la poesia d'acció, el parateatre', curada per Joan M. Minguet, es podrà veure a partir del març als espais A i Ç.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari