Àmbit de la notícia
Social

El Clúster Salut Mental Catalunya celebra el seu desè aniversari premiant diverses organitzacions del sector

Entitat redactora
Colectic
Autor/a
Alejandra Sanchez
  • Les guardonades amb els premis Clúster Salut Mental Catalunya durant l'entrega dels guardons. Font: Clúster Salut Mental Catalunya.
    Les guardonades amb els premis Clúster Salut Mental Catalunya durant l'entrega dels guardons. Font: Clúster Salut Mental Catalunya.

La Fundació Orienta ha estat una de les entitats guardonades en la primera edició dels Premis Clúster Salut Mental Catalunya.

Celebrar tot l'assolit i començar una nova etapa. Aquest són, ara per ara, els dos objectius del Clúster Salut Mental Catalunya (CSMC), l'organització sense ànim de lucre que representa a empreses i entitats de tota la cadena de valor del sector de la salut mental, les neurociències i l'envelliment.

Després de deu anys de vida, el clúster aglutina gairebé un centenar de membres d'un sector que s'ha triplicat en els darrers sis anys, i que, ara per ara, representa gairebé el 4% del Producte Interior Brut a Catalunya. Entre les organitzacions membres del Clúster es troben l'Associació per la Vida Independent, la Fundació Ajuda i Esperança, la cooperativa La Clara Comunicació i la Federació Salut Mental Catalunya, entre altres institucions, que també comprenen a les principals universitats catalanes i diversos centres de recerca.

El Clúster celebra aquest desembre la seva primera dècada d'activitat commemorant la seva trajectòria i reconeixent bones pràctiques del sector. També, per iniciar una nova etapa que reflecteix el canvi de rumb que ha donat en els últims anys, que ha anat ampliant el seu perímetre per incloure totes les agents que treballen l'autonomia de les persones, l'organització estrena nova marca i imatge, i passa a dir-se WeMind Cluster.

Celebració amb entrega de premis inclosa

Les organitzacions membres del Clúster es van reunir a finals del passat mes de novembre per celebrar l'entrega dels primers Premis Clúster Salut Mental Catalunya.

L'esdeveniment va reunir personalitats destacades del camp de la salut, com ara el conseller de Salut, Manel Balcells, la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i la directora de Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Benestar Social, Marta Masagué.

"Els èxits obtinguts pel Clúster durant aquesta dècada avalen la nostra proposta d'un model més social que aposta per millorar la competitivitat del sector integrant persones usuàries en el procés d'innovació", va afirmar el president de l'organització, Francesc Arrufat, que també va afegir que "s'obren nous reptes, com contrarestar el dèficit de professionals, promovent el talent i impulsant una formació més especialitzada, o inclús, la necessitat d'una major internacionalització del sector".

Precisament per continuar treballant per entomar els reptes del sector, des del Clúster es va voler reconèixer la tasca d'entitats i empreses referents del sector. Les organitzacions premiades amb el primer guardó Clúster Salut Mental Catalunya van ser les següents:

  • En la categoria ‘Innovació digital’ es va reconèixer l’aplicació Kala, que permet fer seguiment de trastorns relacionats amb l’etapa de la menopausa.
  • En la categoria ‘Innovació social’ es va premiar la plataforma de gestió robòtica per les cures assistencials Som Care.
  • Pel que fa al reconeixement de ‘Talent i formació’, aquest va recaure en el projecte europeu de prevenció de salut Mindful Schools de la Fundació Orienta.
  • En la categoria ‘Valor compartit i sostenibilitat’ es va reconèixer la campanya de sensibilització #JuntosPorLaSaludMentalEnElTrabajo.
  • Pel que fa a l’àmbit d’'Internacionalització’ es va premiar la realitat immersiva en mercats internacionals, de l’empresa Broomx.
  • Pel que fa al reconeixement ‘Canvi Estratègic’, es va guardonar el Projecte Confluència del Grup Sant Pere Claver i la Fundació Tallers.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari