Àmbit de la notícia
Informàtic

Aprovada la nova estratègia per consolidar l’Estat de Benestar Digital a Catalunya

Entitat redactora
Colectic
  • Les accions que contempla l'estratègia pel Benestar Digital es desplegaran fins a l'any 2027. Font: Pixabay.
    Les accions que contempla l'estratègia pel Benestar Digital es desplegaran fins a l'any 2027. Font: Pixabay. Font: Pixabay

Es tracta d’un Pla Sectorial de quatre anys que té com a principals objectius  combatre la bretxa digital i fer que la transformació digital sigui “sostenible i feminista”.

El Govern de la Generalitat ha donat llum verda a l’estratègia per encaminar Catalunya cap a un Estat de Benestar Digital, mitjançant l’aprovació un Pla Sectorial que abasta el període comprès entre el present any, 2023, i que s’estendrà fins al 2027. L’estratègia ha sigut elaborada col·laborativament per les dues secretaries que comparteixen responsabilitat en l’àmbit digital: la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital del Departament de la Presidència i la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball.

La proposta inclou set eixos i vint-i-sis línies d'actuació amb l'objectiu de potenciar l'autonomia de les persones, la democratització de les solucions tecnològiques i la implementació digital amb perspectiva inclusiva i ecològica.

Una de les iniciatives més destacades és el desenvolupament d'una xarxa pública de fibra òptica de la Generalitat que, a curt termini, cobrirà 7.000 quilòmetres de xarxa, donant servei a més de 600 municipis i gairebé 1.200 nuclis associats, que representen més del 95% de la població catalana. A més, es preveu la instal·lació de més de 400 torres de telecomunicacions arreu del territori, convertint-se en la inversió pública més gran s'ha realitzat en aquest àmbit.

L'estratègia també planteja avançar cap a una administració més eficient, àgil i segura, en el marc de la qual es preveu redissenyar més de 1.800 tràmits en els pròxims tres anys. A més dels tràmits, l'estratègia proposa accions com l'alfabetització digital per apoderar la ciutadania i programes per impulsar el canvi cultural intern de l'Administració, així com un model d'atenció ciutadana que acompanyi les persones i implementi una comunicació clara per relacionar-se amb la ciutadania.

Totes les accions contemplades a l’estratègia estan en sintonia amb les àrees del benestar, les transformacions democràtiques, socials, verdes i, així com amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Organització de les Nacions Unides.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari