Els nens de les escombraries de Cambodja

Autor/a: 
Mans Unides
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els nens de les escombraries de Cambodja

Autor/a: 
Mans Unides

Resum: 

Els nens dels abocadors de Cambodja arriben a treballar 12 hores diàries a canvi de només un dòlar nord-americà al dia.

Segons dades del Banc Mundial, 15 milions de persones a tot el món subsisteixen amb els diners que treuen de revendre el que troben en els abocadors.

La nostra companya Patricia Garrido, responsable de Projectes de Mans Unides al Sud-est Asiàtic, va ser entrevistada al programa "Para Todos La 2" de RTVE per parlar dels recol·lectors d'escombraries.

Garrido va destacar que Mans Unides porta des del 2003 treballant amb una contrapart de Cambodja anomenada CSARO (sigles en anglès d'Organització Comunitària de Sanejament i Reciclatge), dedicada a convertir els residus orgànics en compost.

A Phnom Penh, capital de Cambodja, més de 5.000 famílies es dediquen a la recollida d'escombraries. Les malalties infeccioses i l'absentisme escolar dels més petits són 2 de les pitjors conseqüències que té aquesta activitat que, de vegades, també els porta a caure a les urpes de la prostitució.

Molts d'aquests recol·lectors no tenen ni mitjans ni coneixements per reciclar, i aquí és on entra en acció CSARO, ja que els permet passar de recol·lectors a recicladors d'escombraries, fet que els permet guanyar una mica de diners.

En CSARO processen 3 tones diàries de brossa orgànica per fer compost, que alhora s'utilitza en plans de recuperació d'espècies autòctones i de boscos nadius.

Gràcies a aquests plans de Mans Unides i CSARO a Cambodja, s'han reduït ja 2.160 tones de gasos d'efecte hivernacle.

Un altre dels projectes que es porta a terme és un programa de suport escolar, que és de vital importància, ja que el 35% dels recol·lectors / recicladors té menys de 15 anys.

De vegades, els governs locals donen la gestió dels abocadors a empreses, deixant desprotegits i sense treball als recol·lectors, però moltes vegades acaben sent menys eficients que les persones, que reutilitzen gairebé el 90% del que recullen, enfront del 30% de les empreses.

Atès el difícil que resulta acabar amb la "professió" de recol·lector, Mans Unides ONG i CSARO lluiten per reconvertir-los en recicladors, valent-se d'una lema present a l'ONG cambodjana: "Les escombraries són diners".

Afegeix un comentari nou