Reflexió sobre les diferències entre solidaritat i caritat

  • Caritat o solidaritat? Quines són les diferències?

    Caritat o solidaritat? Quines són les diferències?

L'escriptor i antropòleg Albert Sánchez Piñol defensa en un article publicat al diari Ara la solidaritat davant la caritat. Comença afirmant que "és trist, lamentable, que es mistifiquin i es confonguin dues idees tan allunyades, i contradictòries" i acaba lamentant que "se'ns ha colat per la porta del darrere una caritat, camuflada, que ha subvertit la gran idea solidària".

L'edició estiu del diari Ara.cat recupera cada dia un dels articles d'opinió que han tingut més ressò durant la temporada. Avui, 16 d'agost, et convida a llegir l'article Contra la caritat de l'Albert Sánchez Piñol, publicat originalment el 9 de juny d'enguany.

A l'article l'escriptor i antropòleg reflexiona sobre el mal que ha fet el barrejar els conceptes de caritat i solidaritat, assenyalant que "un bé cívic com és el principi solidari acaba sent prostituït, fagocitat i suplantat pel subterfugi caritatiu". Ofereix quatre arguments per mostrar per què caritat i solidaritat no són el mateix. Entre d'altres, argumenta que la caritat és vertical, mentre que la solidaritat és horitzontal o que la primera nega el conflicte i la solidaritat l'impulsa, ja que implica un enfrontament amb els poderosos.

Pots llegir l'article sencer i aportar-hi la teva opinió en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou