10 convocatòries per a joves que vulguin canviar el món

Associació per a Joves Teb
Autor/a: 
Eneida Iturbe
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

10 convocatòries per a joves que vulguin canviar el món

Autor/a: 
Eneida Iturbe
Associació per a Joves Teb

Resum: 

Al llarg de l'any es fan diferents crides a joves perquè puguin fer realitat els seus projectes d'innovació social. N'hem fet un recull per tenir presents les convocatòries que aniran sortint.

Cada cop són més les convocatòries que pretenen animar els i les joves a esdevenir actors de canvi cap a una societat més crítica, solidària i respectuosa. Ja sigui a nivell local o global i en diferents àmbits (social, comunitari, ambiental...), els ofereixen la possibilitat de portar a terme les seves idees per a un món millor.

La majoria de convocatòries no s'han publicat encara, però, basant-nos en el calendari 2016, fem un recull dels certàmens i premis que probablement es reeditaran aquest 2017.

Emprende inHealth

El 14 de febrer s'obrirà la propera convocatòria d'Emprende in Health, un programa d'UnLtd Spain i Lilly que pretén trobar els millors projectes socials en l'àmbit de la salut i donar-los suport en la seva fase d'arrencada. Cada projecte seleccionat per participar al programa rebrà 5.000 euros de finançament a fons perdut.

Programa Crece

És també un programa d'UnLtd Spain, però aquest cop adreçat a emprenedors/ores socials que vulguin fer créixer el seu projecte. La propera convocatòria també es donarà a conèixer el 14 de febrer de 2017. Són 10 mesos de programa, amb formació, mentoria i possibilitats d'aconseguir finançament.

Premios Jóvenes Emprendedores sociales

Els Premis Joves Emprenedors Socials de la Universidad Europea cada any reconeixen 10 iniciatives de caràcter social, donant visibilitat a projectes capaços d'inspirar a la societat. Cada projecte rep 3.000 euros, així com formació, la possibilitat de fer xarxa i la visibilitat que ofereix el premi. Des del 2009, han estat premiats/des 80 joves d'entre 18 i 29 anys. Normalment, s'obre la convocatòria de març a maig. Al juny es donen a conèixer els/les finalistes, que al setembre participen a unes jornades formatives.

Jo_Ven! DiSueña y Construye tu Comunidad

És una iniciativa de la Fundació Esplai que pretén impulsar la posada en marxa de projectes socioeducatius de caràcter comunitari promoguts per grups de joves compromesos, a través de propostes d'intervenció dissenyades i posades en marxa per ells mateixos i elles mateixes. El termini per inscriure-s'hi acostuma a estar obert fins a finals de maig i a l'estiu els projectes seleccionats participen a un camp de de treball.

Convocatòria de la Schwab Foundation for Social Entrepreneuship

La Schwab Foundation for Social Entrepreneuship compta amb una convocatòria per a emprenedors socials (no és específic per a joves) que hagin desenvolupat un projecte d'impacte. L'objectiu de la fundació és promoure la innovació de caire social i cada any seleccionen entre 20 i 25 emprenedors/ores, que entren a formar part de la comunitat d'emprenedors/ores de la fundació.

Technovation Challenge

Technovation Challenge ofereix a les noies d'entre 10 i 18 anys d'arreu del món l'oportunitat de convertir-se en emprenedores i líders de tecnologia. S'anima a les participants a identificar un problema en la seva comunitat i crear una solució d'aplicació mòbil per fer-hi front. Treballen en grups, que reben formació i el suport d'una mentora. El programa es desenvolupa entre els mesos de gener i abril i el període d'inscripció obre el mes d'octubre de l'any anterior. Des de 2010, més de 10.000 nenes de 78 països han participat en aquest programa.

Programa Yuzz

El programa Yuzz s'adreça a joves d'entre 18 i 31 anys que vulguin desenvolupar una idea de negoci innovadora. Els ofereix un programa formatiu de cinc mesos per adquirir habilitats professionals i els coneixements necessaris per tirar endavant el seu projecte. Compta amb una xarxa de més de 50 centres amb capacitat per acollir 1000 joves emprenedors/ores.

En finalitzar el procés de formació, els emprenedors/ores amb el projecte millor valorat de cada centre viatjaran a Silicon Valley, el referent internacional més important en innovació i emprenedoria, on accediran a fòrums de finançament, assessorament en internacionalització i contacte amb inversors. A més, els tres millors projectes rebran 30.000, 20.000 i 10.000 euros per accelerar el desenvolupament del seu negoci. El període per inscriure-s'hi acostuma a obrir cap a finals d'any.

Premi Dona i Tecnologia

És un reconeixement que destaca a una dona referent en el desenvolupament i la transformació de la societat, a través de la tasca en els àmbits de la innovació social, la tecnologia o la comunicació. La dona guardonada rep un diploma i un premi amb dotació de 4.000 euros bruts, que haurà de ser destinat al projecte per al qual treballi. Al gener ha tancat el període per presentar candidatures a l'edició 2017, per tant, caldrà esperar fins a finals d'any per a la següent convocatòria.

Think Big

Think Big ofereix formació i assessorament a joves d'entre 15 i 30 anys amb idees que tinguin un component digital i beneficiïn al seu entorn, comunitat o la societat. L'objectiu és ajudar-los a posar-les en marxa, aportant-los coneixements i eines adequades, l'assessorament de professionals voluntaris/àries de Telefónica i, si escau, un ajut econòmic. La convocatòria 2016-2017 va tancar inscripcions el 12 de gener i tot just es comença a desenvolupar.

World Summit Awards

Els World Summit Awards seleccionen i promouen la innovació digital amb impacte en la societat. La participació es canalitza a través d'experts estatals, que seleccionen els projectes que arribaran a la final a nivell internacional. Per participar-hi cal tenir menys de 30 anys.

Afegeix un comentari nou