Arriba a Barcelona el projecte 'Accelerant el canvi per la Inclusió social'

F Pere Tarrés
Accelerant el Canvi per la Inclusió Social ACSI
Barcelona acollirà dues jornades els dies 21 i 22 de novembre.
El projecte està treballat de manera conjunta per 5 ciutats europees.
El projecte està treballat de manera conjunta per 5 ciutats europees.

Arriba a Barcelona el projecte 'Accelerant el canvi per la Inclusió social'

F Pere Tarrés

Resum: 

Es tracta d'una iniciativa conjunta de les ciutats de Barcelona, Atenes, Estocolm, Lisboa i Rotterdam, que analitza tres reptes socials comuns i en busca solucions eficaces que puguin ser implementades en l'àmbit local.

Eurocities, L'Obra Social de la Caixa i la Fundació Stavros Niarchos organitzen l'ACSI (Accelerant el canvi per la Inclusió social), un projecte per treballar conjuntament amb ciutats europees en la identificació de tres reptes socials comuns, buscar les respostes més eficaces i escalables, i explorar individualment la seva implantació en l’àmbit local.

El procés inclou compartir amb altres ciutats de la xarxa Eurocities el coneixement generat sobre les respostes exitoses, les lliçons apreses sobre la seva adaptació i l'aplicació de les millors pràctiques per portar-les a escala.

En concret, el projecte analitza els següents tres reptes socials: com maximitzar les oportunitats de la infància en risc d'exclusió social, com construir millors oportunitats d'ocupació i itineraris per als joves i com generar oportunitats per a persones desocupades de llarga durada.

Jornades a Barcelona

La capital catalana acollirà els propers 21 i 22 de novembre, dues jornades on es presentaran innovacions socials adreçades als tres reptes. Les innovacions han estat seleccionades per un jurat d'experts locals amb l'objectiu de facilitar la seva implantació local a la ciutat.

Les jornades són gratuïtes però cal formalitzar la inscripció prèviament per poder assistir-hi.

  • 21 de novembre: Innovacions per millorar les oportunitats de la infància en risc d'exclusió. CaixaForum Barcelona. 6-8 Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia.

Inscripcions / programa

  • 22 de novembre: Innovacions per millorar les oportunitats d'ocupació. Barcelona Activa. 162-164 Carrer de la Llacuna.

Inscripcions / programa

Afegeix un comentari nou
0