Conferència "Aigua: un bé comú? Eines i resistències per a la sobirania"

  • Cartell informatiu de la conferència - Foto: Espai Avinyó

    Cartell informatiu de la conferència - Foto: Espai Avinyó

  • Es posarà de relleu algunes de les resistències, estratègies i èxits assolits - Foto: Pixabay

    Es posarà de relleu algunes de les resistències, estratègies i èxits assolits - Foto: Pixabay

L’acte abordarà la defensa dels drets hídrics de les comunitats i la gestió pública de l’aigua.

L'Espai Avinyó commemora el Dia Mundial de l'Aigua amb la conferència "Aigua: un bé comú? Eines i resistències per a la sobirania" que tindrà lloc el dia 22 de març, a les 18.30h, a la Sala Moragues del Born Centre Cultural de la ciutat de Barcelona. L’acte servirà per mostrar la lluita de les comunitats indígenes conta la privatització de l’aigua i comptarà amb la presència de Jihan Gearon i Míriam Planes.

Aquest esdeveniment posarà de relleu algunes de les resistències, estratègies i èxits assolits en els darrers anys per part de persones, grups i xarxes internacionals que lluiten contra la privatització i que defensen l’aigua com un bé comú, col·lectiu i no mercantilitzable. Per aquest motiu, Jihan Gearon, directora executiva de Black Mesa Water Coalition, organització que defensa els drets hídrics de les comunitats navajo i hopi de l’altiplà d’Arizona (EUA), compartirà la seva experiència amb totes les persones assistents.

La defensa de la gestió pública de l’aigua suposa el control social sobre el seu aprofitament. Això dóna lloc a un bon ús com a patrimoni social, natural i cultural del planeta, una gestió solidària, amb cooperació mútua, sostenible i democràtica, i a l’abast de tothom. Per abordar totes aquestes temàtiques, es comptarà amb la moderació de Míriam Planas, enginyera química, activista en moviments socials per la justícia ambiental. Portaveu de la Plataforma “Aigua és Vida”, membre de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, i d’Enginyeria sense Fronteres.

Dia Mundia de l’Aigua

L’any 2010 l’Assemblea General de les Nacions Unides va reconèixer explícitament el dret humà a l’aigua i al seu sanejament. Aquesta resolució afirma que l’accés a l’aigua potable i neta, i el sanejament en la seva distribució, són essencials per garantir la resta dels drets humans.

La idea de l’aigua com un bé comú està generant també una tendència global a la remunicipalització, en els darrers anys s’han registrat més de 180 casos arreu del món. Aquestes dades confirmen que moltes ciutats estan optant per abandonar el model mercantilista de privatització de l’aigua per apostar per una gestió pública i comunitària d’aquest servei.

L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia.

Més informació

Afegeix un comentari nou