Dóna't un impuls: "Ens ha ajudat a detectar les prioritats, triar actes que ens convé organitzar i a detectar carències amb quadres d'accions"

F Pere Tarrés
Dóna't un Impuls.
Logo de Dóna't un Impuls.

Dóna't un impuls: "Ens ha ajudat a detectar les prioritats, triar actes que ens convé organitzar i a detectar carències amb quadres d'accions"

F Pere Tarrés

Resum: 

Des de Dóna't un Impuls ens expliquen com l'acompanyament de la Fundació Pere Tarrés, finançat pel programa d'Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya, els ha ajudat a millorar la participació interna a l'entitat.

Què us va fer plantejar-vos un procés de millora de la participació interna?

El nombre reduït de sòcies que participen en les activitats que s’ofereixen, a la vegada que les queixes que ens fan arribar dient que no es fan prou activitats. Pensem que hi ha una falta de consciència envers a la idea que pertànyer a una associació té intrínsecament lligat la implicació de les sòcies (cadascuna dintre de les seves possibilitats) i la participació més o menys activa. El que no tenim gaire clar és si per afavorir aquesta millora en la participació hauríem d’augmentar la quota anual i d’aquesta manera obtenir millors resultats per les sòcies.

Quins aspectes vau treballar durant l’acompanyament?

Durant l'acompanyament vam treballar el perfil de sòcies que existeix a l’associació, la importància que li donem a cada un d’aquests perfils, els punts febles en relació a la participació interna, quins eren els prioritaris a abordar i buscar millores concretes per millorar-los, implicacions possibles i reals, saber triar quines activitats s’han d’organitzar i quines no per no diversificar energies i com fer un DAFO.

De quina forma us ha ajudat a enfortir l’organització?

L'acompanyament ens ha ajudat a tenir clares les prioritats a treballar, saber triar quins són els esdeveniments que més ens convé organitzar i centrar-nos en ells i a saber fer quadres d’accions quan es detectin carències o problemàtiques en les comissions.

Un cop finalitzat el procés, quines són les properes fites que us marqueu en l’àmbit de la participació interna?

En el futur més immediat volem finalitzar la part nostra de junta de reunió estratègica, obrir la col·laboració en la organització d’esdeveniments a tota aquella sòcia que vulgui aportar i d'altra banda hem creat un comitè per escollir els perfils de noves sòcies emprenedores i empresàries que vulguin entrar a l’associació.

Quines recomanacions faríeu a altres entitats que també volen millorar la participació interna?

Aquelles entitats que vulguin millorar la participació interna han de tenir clar què es el que volen oferir i què és el que necessiten les sòcies, oferir una estructura ben organitzada (junta, comissions...) per poder realitzar projectes distribuint tasques de control i acompanyament, conscienciar les sòcies de la importància i la dedicació que s’ha de prestar per obtenir resultats, tenir una figura que es pugui dedicar a fer sondejos de les necessitats de les sòcies i una quota amb la que es puguin fer possibles aquestes necessitats.

Més informació sobre Dóna't un Impuls

Afegeix un comentari nou