Dret a l'habitatge: noves solucions, noves polítiques

  • Dret a l'habitatge: noves solucions, noves polítiques

    Dret a l'habitatge: noves solucions, noves polítiques

La Taula del Tercer Sector organitza el proper 12 de juny una jornada de reflexió i propostes al voltant dels problemes actuals que viu la ciutadania en matèria residencial. 

En l’actual moment econòmic i social moltes persones i famílies veuen empitjorada la seva situació, ja sigui per la pèrdua d’ingressos o per la manca d’habitatge assequible. Això s’ha traduït els darrers anys en un augment indiscriminat de situacions residencials precàries o dels processos de pèrdua de l’habitatge habitual, com són les execucions hipotecàries i els desnonaments.

Segons l’Informe INSOCAT elaborat per l’ECAS, des de finals de 2007 fins a principis de 2010 les execucions hipotecàries a Catalunya van passar de gairebé 1.000 trimestrals a un pic de 5.623, un augment de més del 500% en dos anys i mig. I a finals del 2011 se n’han produït 3.500 trimestrals, més del triple que just abans de l’inici de la crisi.

A nivell polític, moltes de les mesures i objectius establerts al Pacte Nacional per l’Habitatge 2007-2014 ja no resulten ni possibles ni adequades per poder garantir l’accés a un habitatge digne, doncs aquest és va signar sota unes circumstàncies força diferents a la realitat socioeconòmica actual.

En aquest context, la Taula del Tercer Sector ha impulsat – juntament amb la col·laboració de Càritas Barcelona, CCOO-Catalunya, CNJC, CONFAVC, Justícia i Pau i UGT-Catalunya – la jornada “Dret a l’habitatge: noves solucions, noves polítiques" adreçada a contribuir a la reflexió col·lectiva sobre les noves solucions i noves polítiques que el país necessita per donar resposta als problemes residencials de la ciutadania. 

La iniciativa se celebrarà al llarg del 12 de juny a l’Auditori de l’ONCE (Gran Via, 400 – Barcelona) i comptarà amb la presència de diversos responsables polítics i agents socials. (places limitades, cal inscripció prèvia)

 

Programa i inscripció

Afegeix un comentari nou