El tercer sector reclama polítiques públiques per assegurar els drets socials

F Pere Tarrés
 Font: Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya
El Manifest reclama una interlocució política d'alt nivell amb urgència. Foto: Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya
 Font: Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya
Els agents de l’àmbit social insten a què es despleguin diverses lleis de suport a col·lectius en risc. Foto: Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

El tercer sector reclama polítiques públiques per assegurar els drets socials

F Pere Tarrés

Resum: 

Ho fa a través de la posada en marxa la Mesa unitària en defensa del sector social per revertir de forma immediata la situació d’infrafinançament crònica que pateix el sector.

Diverses entitats del Tercer Sector, sindicats, patronals i col·legis professionals de l'àmbit social han posat en marxa la Mesa unitària en defensa del sector social perquè els pressupostos 2020 del Govern de la Generalitat de Catalunya acabin amb l'infrafinançament i garanteixin el treball de qualitat. Ho han fet a través de la signatura del Manifest fundacional en què es demana una interlocució política d'alt nivell amb urgència per revertir de forma immediata la situació crònica que pateix el sector.

Els diversos agents signants del Manifest reclamen polítiques públiques que assegurin la cobertura dels drets socials, la qualitat de l’atenció, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals de les treballadores. El Manifest vol posar evidència la necessitat imperiosa de “garantir una inversió adequada per donar una resposta de qualitat als col·lectius més vulnerables i, alhora, assegurar unes condicions de treball dignes" per a les persones professionals que intervenen en els diversos àmbits d’atenció a les persones.

Desplegament de mesures pendents

L’àmbit social insta a què es desplegui la Llei de Dependència, la Renda Garantida de Ciutadania, l'actualització de l’IRSC, l'habitatge social, el Pacte Nacional per la Interculturalitat, l'Agència Catalana de Protecció Social, la Llei de drets i oportunitats en la infància i l’adolescència, el suport a les famílies i les mesures per erradicar la violència masclista. En aquesta línia, el 75% de persones que treballen al sector són dones i plantegen com a mínim imprescindible que el finançament públic no permeti cap salari per sota dels 14.000 euros.

Afegeix un comentari nou