El govern català presenta un pla de suport als municipis que allotgen centres de menors tutelats

F Pere Tarrés
Imatge de la reunió entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i els ens locals. Font: Generalitat de Catalunya Font: Associació Catalana de Municipis
Imatge de la reunió entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i els ens locals. Font: Generalitat de Catalunya Font: Associació Catalana de Municipis

El govern català presenta un pla de suport als municipis que allotgen centres de menors tutelats

F Pere Tarrés

Resum: 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà 14,5 milions d’euros a afavorir la convivència entre els centres i el seu entorn i a l'emancipació i inserció laboral d’aquest jovent.

La Generalitat de Catalunya posa en marxa un pla d’ajuda de 14,5 milions d’euros per aquells municipis que compten amb un centre de menors que han emigrat sols. L’anunci es va fer públic el passat 22 de juliol en una reunió entre representants del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, encapçalats pel conseller Chakir el Homrani i una setantena de batlles i regidors/es dels municipis que allotgen centres on hi viuen joves que han migrat sols.

Amb l’anunci d’aquesta mesura, el Govern català busca donar suport als consistoris i consells comarcals per millorar l’acollida i la inclusió al territori del jovent que viu en equipaments de la DGAIA i impulsar l’acompanyament en l’emancipació i la inserció laboral dels que compleixen 18 anys i poden quedar en situació de vulnerabilitat.

Contractació de 110 dinamitzadors cívics per fer xarxa entre els centres i el seu entorn

Els municipis i/o els consells comarcals implicats disposaran d’una nova figura que farà d’enllaç entre els centres i el consistori, les entitats, les escoles i les organitzacions locals del municipi. S’encarregaran de treballar l’emancipació juvenil, fomentar la convivència i el treball en xarxa amb la comunitat i de prevenir i gestionar els conflictes que puguin sorgir.

La contractació d’aquests 110 dinamitzadors cívics s’emmarca dins del programa de serveis socials que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies manté amb els ens locals.

Acompanyament a joves vulnerables per a la inserció laboral i millora de l’ocupabilitat

A través d’un conveni amb la Federació d’Empreses d’Inserció Laboral de Catalunya (FEICAT), s’incentivarà a la contractació de joves vulnerables en aquestes empreses socials.

Uns 600 joves participaran en una formació de dos mesos que derivarà en una contractació laboral d’1 any. L’objectiu és oferir al jovent un lloc de treball que els permeti millorar les seves competències laborals i de vida per a una posterior inserció a l'empresa ordinària.

En la mateixa línia, es promourà un acord amb empreses i entitats col·laboradores del SOC per fomentar la inserció laboral dels joves vulnerables que hagin participat en els diversos programes de formació.

Aquestes accions estan pensades per als municipis i àrees amb major volum de centres de primera acollida, pisos tutelats i recursos de suport al jove extutelat.

Afegeix un comentari nou