Humoràlia fa una crida perquè artistes d'arreu aportin obres sobre el Dret a Migrar

  • Agim Sulaj. Rich and poor (Italia)

    Agim Sulaj. Rich and poor (Italia) - Font: Agim Sulaj.

  • Amir Soheili (Iran)

    Amir Soheili. Sense títol (Iran) - Font: Amir Soheili

  • Alfredo Lorenzo Martirena. Protestas (Cuba)

    Alfredo Lorenzo Martirena. Protestas (Cuba) - Font: Alfredo Lorenzo Martirena

Les peces seleccionades formaran part de la Mostra d’Humor Gràfic ‘Nòmades, migracions forçades’, que començarà a l’octubre.

La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i Humoràlia organitzen la Mostra d’Humor Gràfic ‘Nòmades, migracions forçades’, una exposició itinerant que s’estrenarà a la capital del Segrià a l’octubre d’aquest any. Per aquest motiu, fan una crida a artistes d’arreu del món perquè facin arribar obres sobre el Dret a Migrar. En total, seran 50 les peces que, de totes les presentades, acabaran formant part de l’exhibició. Una tria que, prèviament, haurà realitzat un jurat especialista.

La mostra té per objectiu dur a terme una acció de sensibilització dirigida a la societat per donar a conèixer i entendre les causes que provoquen els processos migratoris i remarcar la importància del Dret a Migrar recollit a la Carta dels Drets Emergents. L’art gràfic és un gènere periodístic visual de denúncia i de compromís cívic que pretén contribuir a la reflexió, en aquest cas sobre les causes que provoquen les migracions forçades.

Participar a Humoràlia

Pot formar part de la Mostra d’Humor Gràfic ‘Nòmades, migracions forçades’ qualsevol artista professional o amateur, enviant un màxim de tres obres per correu electrònic abans del 25 de juny de 2017. En la darrera edició de la biennal d'Humoràlia, l’any 2015, es van rebre 359 obres creades per 134 artistes i provinents de 51 països diferents. Aleshores, la Crida Internacional va ser "Drets Humans: el nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur”.

Dret humans i transformació social

Els drets humans són una eina de transformació social, i han de ser considerats la base a partir de la qual es pot començar a construir un món més just, més igualitari i més digne per a totes les persones que l'habiten. “Només en base als drets humans podem començar a dibuixar un futur”, afirmen des d’Humoràlia.

Bases

Catàleg Humoràlia 2015

Afegeix un comentari nou